Prvi Karlovački

Možemo! Karlovac će uložiti amandmane na proračun; građane pozivaju da se izjasne putem ankete o prioritetima

Autor: Miloš Milovanović

07.12.2021

Politika

Prezentirali su šest prijedloga koji se mogu pogledati na njihovoj web i FB stranici

Možemo Karlovac! planira putem svojih vijećnika idući tjedan na sjednici karlovačkog Gradskog vijeća  podnijeti amandmane na proračun Grada Karlovca za 2022. godinu.

Naša je ideja da prezentiramo nekoliko projektnih prijedloga koje smo izabrali i da možemo pozvati javnost – građane Karlovca, kako bi nam pomogli kroz anketu odrediti prioritete u formiranju amandmana. Proračun nije neograničen i ima svoja ograničenja i iznose koji su fiksni; velike su potrebe, a puno je problema. Želimo uključiti što širi krug ljudi da nam daju prijedloge te da ocijene ove koje smo mi ponudili. Isto tako svi zainteresirani mogu dati i neke svoje prijedloge, rekao nam je gradski vijećnik ove stranke Dobriša Adamec preciziravši.

Prijedlozi su projekt biciklističke infrastrukture, biciklističkih magistrala i biciklističkih garaža po gradu, zatim javni gradski prijevoz, pametno odlaganje otpada, ljetna pozornica, informatička startup poduzetnička akademija te rješavanje problema sa zidom na Korani i zgrade koja bi trebala biti hotel, a to nije. To je naših šest prijedloga, a naravno da razmišljamo o još puno toga, kazao je.

Pozvao je građane da posjete web ili FB stranicu Možemo! Karlovac gdje se nalazi link na anketu te da daju svoje prijedloge.