Može i bez kvasca: Recept za brzi kruh s praškom za pecivo
VIŠE IZ RUBRIKE

Ako vam kod kuće nedostaje kvasca za pravljenje domaćeg kruha, vašim je mukama došao kraj. Alternativni načini za pravljenje domaćeg kruha ovih su dana i više nego dobrodošli.
SASTOJCI ZA KRUH S PRAŠKOM ZA PECIVO:
30 dag brašna za dizanje ili glatkog brašna
3 jaja (sobne temperature)
6 žlica ulja
3,5 dl mlijeka ili vode
pola male žličice soli
1 mala žlica praška za pecivo
PRIPREMA:
1. Kalup za pečenje namažite masnoćom po izboru i stavite na stranu. Upalite pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva.
2. U veću posudu ubacite sve suhe sastojke (brašno, sol i prašak) pa ih pomiješajte. U drugoj posudi pomiješajte jaja, mlijeko ili vodu i ulje. Potom mokre sastojke ulijevajte u posudu sa suhim sastojcima i dobro izmiješajte kuhačom dok se sve ne poveže.
3. Dobivenu smjesu prebacite u pripremljen protvan i pecite oko 45 minuta. Kada primijetite da bi kruh mogao biti pečen, probodite ga čačkalicom u sredini i ako na njoj nema mokrih ostataka smjese – kruh je pečen.
SAVJET:
U kruh možete dodati razne začine po svojoj želji ili ga pak obogatiti nekim sjemenkama. Također možete i miješati različite vrste brašna. Na primjer, pomiješajte 15 dag bijelog i 15 dag raženog brašna.
Uživajte u domaćem kruhu i dobar tek!
izvor: zadovoljna.hr