Grad Karlovac

Most u Vukmaniću gotov za nekoliko dana, a klizište ubrzo sanirano - Za ono u Brođanima hitan sastanak s Hrvatskim vodama

VIŠE IZ RUBRIKE

Radovi

Sredstva su osigurana u suradnji s Karlovačkom županijom iz Fonda solidarnosti EU

- Most preko Trebinje u Vukmaniću bit će saniran do kraja ovog tjedna, a  u ovom naselju uskoro više neće biti velikog klizišta kod ceste nedaleko crkve sv.Antuna Padovanskog. Klizište makadamske ceste pored Kupe u Brođanima, pak, bit će tema hitnog sastanka s Hrvatskim vodama, dogovoreno je za današnjih susreta gradonačelnika Damira Mandića i suradnika s mještanima i predstavnicima Vijeća mjesnih odbora u ovim karlovačkim naseljima.

Obišli su najprije klizište uz cestu ponad Kupe u Brođanima. Strahuju od daljnjeg urušavanja obale.

- Iduća poplava odvalit će cestu, kazuje mještanin Željko Grubač i pojašnjava da je makadamska cesta dužine 1.100 metara.

Asfaltiranje te ceste Grad je planirao u dvije faze, projekt je završen, ali tome će morati prethoditi sanacija klizišta i obale, što će Grad Karlovac hitno zatražiti od Hrvatskih voda.

- Ako ta sanacija ne bude moguća u skorije vrijeme, Grad će urediti alternativne ceste kako bi tamošnji stanovnici i turisti mogli sigurno prometovati, napominje gradonačelnik Damir Mandić.

Sigurno će prometovati mostom preko Trebinje stanovnici Vukmanića i Knez Gorice jer će sanacija mosta, oštećenog u potresu, biti završena za četiri dana. Vrijedna je skoro 73.000 eura.

Sanacija klizišta na dijelu ceste u Vukmaniću, NC 318700, u dužini oko 200 metara, također će biti uskoro završena, a vrijednost radova je gotovo 780.000 eura, te stručnog nadzora nešto više od 16.000 eura.

Za oba projekta sredstva su osigurana u suradnji s Karlovačkom županijom iz Fonda solidarnosti EU, izvijestili su iz gradske uprave.