"Ovako je naša jedinica dobila svoje mjesto u povijesti grada Karlovca i Republike Hrvatske."

Most na rijeci Korani službeno nosi ime Specijalne jedinice policije GROM

VIŠE IZ RUBRIKE

    Most na rijeci Korani od danas službeno nosi ime Specijalne jedinice policije GROM. Ovaj je čin, kako ističu, kruna proslave 30 godina postojanja postrojbe.

    -Mislim da je zasluženo da je konačno naša postrojba dobila svoju ploču kako bi se obilježilo naše postojanje i da ljudi vide da smo zbilja učestvovali u ratu i dali veliki doprinos. Ovako je naša jedinica dobila svoje mjesto u povijesti grada Karlovca i Republike Hrvatske, kazao je predsjednik Udruge pripadnika Specijalne jedinice policije Grom, Josip Slaćanin.

    Istaknuo je i kako se kao postrojba neće miješati u odluke sudstva o njihovu pripadniku Mihajlu Hrastovu te da je cijela postrojba imala častan i slavni put od prvog do zadnjeg dana Domovinskog rata.

    -Poštujem tuđa mišljenja, morali su reći nešto i oni koji su bili kontra. Rekao bih da su pričali iz svog neznanja, nisu se potrudili prolistati knjige, dokumente pa da vide što se to točno ovdje dešavalo. Nismo mi nikoga napadali niti ugrožavali, to je bio Domovinski, obrambeni rat. Oni su nas prisilili na rat. Mi smo obukli odobre i branili grad Karlovac, a samim time i Republiku Hrvatsku. Oni su bili brojčano nadmoćni, u oružju, tehnici, ljudstvu, svemu. Mi smo pokazali srce. Tim događajem na mostu možemo reći da se preusmjerio tijek Domovinskog rata na našem području. Naš pripadnik Mihajlo Hrastov stao je u obranu svih nas, naših majki, očeva, stričeva, djece. Oni su u tom trenutku osjetili da mi ovdje imamo snage, da imamo hrabrosti i srca. Da podsjetim, da je pao grad Karlovac, pukla bi i Hrvatska po pola i danas ne bismo stajali ovdje, zaključio je Slaćanin.