U ime Grada Karlovcu blagoslovu prostorija prisustvovala je zamjenica gradonačelnika Andreja Navijalić

Monsinjor Ferdinand Vražić blagoslovio prostorije Karlovačke građanske garde

VIŠE IZ RUBRIKE

  Monsinjor Ferdinand Vražić, u prisustvu župnika župe Presvetog Trojstva fra Krunoslava Alberta, blagoslovio je večeras prostorije Karlovačke građanske garde. U ime Grada Karlovca blagoslovu je prisustvovala zamjenica gradonačelnika Andreja Navijalić. Zapovjednik Karlovačke građanske garde Emil Črne rekao da se tradicionalno svake godine obavlja blagoslov prostorija.

  -Već godinama je običaj da se negdje u ovo vrijeme blagoslove naše prostorije, ove godine su nam došli monsinjor Ferdinand Vražić i fra Krunoslav Albert, koji je iz župe kojoj mi pripadamo. Zahvaljujemo monsinjoru Vražiću na lijepim riječima podrške, kazao je Emil Črne.

  Zapovjednik Karlovačke građanske garde istaknuo je da ih u 2019. očekuju brojne aktivnosti, a glavne će biti vezane uz proslavu 440. rođendana grada Karlovca.

  -Održali smo prije dva dana prvi sastanak Zapovjedništva u ovoj godini. Imamo u 2019. godini velike ambicije i puno planova. Očekuje nas proslava 440. rođendana grada Karlovca i za to se moramo dobro pripremiti. Doći će nam sve povijesne postrojbe iz Hrvatske i povijesne postrojbe iz cijele Europe, s kojima surađujemo. Karlovačka građanska garda član je Europskog saveza povijesnih postrojbi. Očekujemo ukupno između 30 i 35 povijesnih postrojbe, koje će doći na proslavu rođendana našeg grada, kojeg će Karlovačka građanska garda obilježavati tri dana, od 11. do 13. srpnja, rekao je Črne.

  Monsinjor Ferdinand Vražić blagoslovio je i prostorije Udruge pripadnika 110. brigade, koje su odmah uz prostorije Karlovačke građanske garde. (b.o.)

  Foto: b.o.