Misno slavlje održano je u Nacionalnom svetištu svetog Josipa

Molitva za jedinstvo kršćana u Josipovu Svetištu

VIŠE IZ RUBRIKE

    U ponedjeljak je u Nacionalnom svetištu svetog Josipa u Karlovcu održano večernje euharistijsko slavlje s molitvom za jedinstvo kršćana i prigodnom homilijom. Misno slavlje predvodio je član povjerenstva Zagrebačke nadbiskupije za ekumenizam i dijalog fra Daniel Patafta u zajedništvu s monsinjorom Antunom Senteom, protojerejom stavroforom Željkom Pajićem, župnikom grkokatoličke župe "Uzvišenja svetog Križa" u Karlovcu, karlovačkim dekanom prečasnim Draženom Karačićem, ozaljskim dekanom prečasnim Josipom Jakovčićem, pavninom ocem Josipom Euzebijem Kneževićem i supsidijarom u svetištu dr. Vladom Mikšićem. Na misnom slavlju su još sudjelovali sestra Marija Bilanović, dr. Tomislav Kovač i gđa. Miljenka Kuridža, članovi Povjerenstva Zagrebačke nadbiskupije za ekumenizam i međureligijski dijalog.

    -Danas je najugroženiji čovjek. Pravi put čovjekoljublja jest Isus Krist.  Danas često promoviraju zapakirane propagande različitih sebičnih interesa pojedinih grupa koje manipuliraju stvarnošću i svim ljudima ulijevajući u njih strah. A kad je čovjek u strahu onda mu je svatko neprijatelj. A Bog pokazuje da je svatko od nas u mogućnosti ljubiti, prvenstveno one u svojoj blizini. U tome je posebnost nas kršćana, što mi ljubimo i molimo i za one koji nam žele zlo. To nije nimalo lako, ali to nam je dao Krist i to je naš jedini put, kazao je Patafta u prigodnoj homiliji.

    Ljepoti molitvenog slavlja doprinijeli su članovi mješovitog župnog zbora „Sveti Josip“ pod ravnanjem s. Blandine Rakarić, KBLJ, pjevajući pjesme prigodnog sadržaja poput „Gdje je ljubav i prijateljstvo ondje je i Bog“ i „Bože daj mir jedinstvo svetog Crkvi kršćanskoj“.

    Svjetska Molitvena osmina 2020. godine održava se od 18. do 25. siječnja pod biblijskim geslom: „Iskazivahu nam nesvakidašnje gostoljublje“ (Dj 27, 18 – 28, 10) , kojega su odbrale kršćanske Crkve na Malti.