Prvi Karlovački

“Moje drago serce”

Autor: Branko Obradović

11.03.2021

Kultura

Osmi međunarodni natječaj za najbolju kratku ljubavnu priču

Gradska knjižnica i čitaonica Ivana Belostenca Ozalj i Ogranak Matice hrvatske u Ozlju, pod pokroviteljstvom Karlovačke županije, Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Grada Ozlja, organiziraju osmi Međunarodni književni natječaj za najbolju kratku ljubavnu priču “Moje drago serce”. Natječaj nosi ime po dirljivom, slavnom pismu Petra Zrinskog koje je noć uoči smaknuća uputio voljenoj supruzi Katarini, a koje započinje riječima “Moje drago serce” i svjedoči o velikoj povijesnoj ljubavi.

Pravila natječaja “Moje drago serce” 2021. godine:

  1. Priče trebaju biti ljubavne i vezane uz Ozalj.
  2. Priče napisane na hrvatskom jeziku mogu poslati autori iz Hrvatske i inozemstva.
  3. Priče ne smiju biti duže od 5 kartica teksta (9.000 znakova s prazninama).
  4. Priče ne smiju biti već objavljene.
  5. Priče se šalju u elektroničkom obliku na e-mail adresu knjiznicaozalj@gmail.com. Priče trebaju biti napisane na računalu i spremljene u formatu .doc ili .docx.
  6. Priče se šalju pod šifrom, a rješenje šifre šalje se u zasebnoj .doc ili .docx datoteci. Rješenje šifre treba sadržavati sljedeće podatke o autoru: ime i prezime, adresu, broj telefona i e-mail adresu.

Navedeni podaci koristit će se isključivo u svrhu proglašenja dobitnika nagrada i kontaktiranja autora. Rješenje šifre ne smije biti pseudonim, priče napisane pod pseudonimom neće se prihvatiti.

  1. Priče se šalju do 30. travnja 2021. godine na e-mail adresu knjiznicaozalj@gmail.com. Priče pristigle nakon navedenog roka neće se razmatrati.
  2. Pristigle priče pod šiframa vrednovat će stručno povjerenstvo u sastavu: prof. dr. Julijana Matanović, književnica, prof. dr. Dubravka Težak, Jasmin Imamović, književnik.
  3. Nagrada za najbolje priče nosi naziv “Stjepko Težak” u spomen na velikog hrvatskog jezikoslovca rođenog u Ozlju. Dodjeljuju se tri novčane nagrade: 5.000 kn za prvu nagradu, 3.000 kn za drugu nagradu, 1.500 kn za treću nagradu. Još sedam priča bit će posebno pohvaljeno i nagrađeno prigodnim darovima. Imena najuspješnijih autora i naslovi njihovih priča bit će objavljeni u lipnju 2021. na web stranici i Facebook stranici Gradske knjižnice i čitaonice Ivana Belostenca Ozalj (web: http://www.gkc-ivanabelostenca.hr/, Facebook: https://www.facebook.com/gkcozalj/). Termin dodjele nagrade “Stjepko Težak” bit će objavljen naknadno.
  4. Prijavom na natječaj “Moje drago serce” autori su suglasni s pravilima natječaja i pristaju na to da Gradska knjižnica i čitaonica Ivana Belostenca Ozalj njihove priče objavi u tiskanom ili elektroničkom obliku. Sve podatke prikupljene u sklopu natječaja, Knjižnica će koristiti isključivo u svrhu natječaja.

Dodatna pojašnjenja i informacije mogu se dobiti u Gradskoj knjižnici i čitaonici Ivana Belostenca Ozalj na broj telefona 047/732-167 ili e-mail adresu knjiznicaozalj@gmail.com.