Prvi Karlovački

Modna kreativa u Gradskom muzeju

Autor: Marta Marinović

16.11.2019

Karlovac

Eksponati modne izložbe prikazuju igru dizajnom, bojama, oblikom i maštom.

Spoj suvremenih tehnika, modnih proizvoda i identiteta prezentiran je na izložbi „Modni laboratorij“ modnog brenda I.G.O.R.  Izložba je rezultat dugogodišnje suradnje Igora Dobanića i Ivane Žanko Barna.

Za Igorov brend radim tekstil već nekoliko godina. Uspjeli smo sve zajedno ukomponirati u jednu, nama zanimljivu priču. Odlučili smo tako i naš koncept predstaviti karlovačkoj publici, kazala je Ivana Žanko Barna.

„Modni laboratorij“ prikazuje suradnju dizajnera tekstila i dizajnera odjeće.

Puno se stvari mora poklopiti kako bi sve dobro funkcioniralo. Moj senzibilitet koji imam prema tekstilu, Igor je uspio ukomponirati u svoje odjevne forme što je na kraju ispalo kao jedna zanimljiva priča, nadodala je Ivana.

Određena dinamika Ivaninih printeva koji su grafički izuzetno upečatljivi bili su polazište za samu ideju ove izložbe. Kako Igor kaže, printevi koji se nalaze na fotografijama promatraču su vrlo zanimljivi, ako se već ne mogu zamisliti u tim odjevnim predmetima. Maštovite modne kreacije, spoj jedinstvenih ideja i inspiracije putovali su diljem svijeta.

S ovim tekstilima smo se predstavili na sajmovima diljem svijeta u ljeto jer moda je ta koja tijekom cijele godine ide unaprijed. Prototipe svih ovih komada osmislili smo i proizveli u Italiji, rekao je Dobranić.

U sklopu izložbe bit će održana i radionica pod vodstvom Ivane Žanko Barna koja će svim zainteresiranim srednjoškolcima pružiti mogućnost pripreme za prijemni ispit na Tekstilno-tehnološkom fakultetu.

Organizator izložbe i edukativnog programa je Gradski muzej Karlovac, a izložba će biti otvorena do petka, 6. prosinca. (ma)

Autor: Marta Marinović