Prvi Karlovački

Močvarine putujuće radionice tehničke produkcije

Autor: Marta Marinović

11.08.2020

Kultura

Udruga KA-MATRIX u partnerstvu sa zagrebačkim Udruženjem za razvoj kulture (URK) i tehničku pomoć Saveza udruga KAoperativa organizira radionice audio produkcije koja će se održavati na Maloj Sceni HD od utorka, 18. kolovoza do četvrtka, 20. kolovoza. Radionice traju od 18 do 21 sati. “Močvarine putujuće radionice tehničke produkcije” projekt je zagrebačkog URK-a koji se provodi kroz platformu ‘Clubture’ kako bi se polaznici/ce upoznali s osnovama tehničkog posla (audio i rasvjeta) te kako bi dobili praktično znanje s kojim će kroz vrijeme i sami biti u mogućnosti odrađivati osnovne poslove koncertne, klubske i scenske produkcije.
Voditelj radionica je Filip Pacak, tonski tehničar kluba Močvara u Zagrebu i voditelj/koordinator tehnike u Pogonu – Zagrebački centar za nezavisnu kulturu i mlade. Završio je preddiplomski studij na SAE Instituteu u Ljubljani te je radio na raznim vrstama tonskog posla (TV, radio, studio, koncerti, filmovi…). Uspješno vodi radionice zadnje 3 godine, a sada nam dolazi i u Karlovac na Malu Scenu HD.

Teme radionica su: teorija i percepcija zvuka, osnovna audio oprema (konzole, mikrofoni, kablovi, pojačala, razglasi…), spajanje opreme, akustika i miksanje (studijsko i uživo/koncertno). Teme koje se prolaze uključuju aktivni praktični rad.

Za sudjelovanje na radionicama je potrebna prijava putem e-maila pacak@mochvara.hr
Prijava mora sadržavati ime i prezime, kontakt i iskustvo (ukratko). Radionice su za posjetitelje besplatne. Broj polaznika ograničen je na 15, a prijave traju do 16. kolovoza ili dok se ne popune sva mjesta.