STVORENI ZA KRETANJE

Moćnim dahom i pokretom do zdravlja, funkcionalnosti i i dugovječnosti

VIŠE IZ RUBRIKE

Predstavljanje nove knjige i radionica

Sportski centar Arena u Karlovcu, 03.06.2023.: 12 – 18h

Nakon 30 godina sportske i trenerske karijere te 15-godišnjeg predavačkog iskustva na raznim edukacijama iz područja zdravlja i fitnessa, Tomislav Dolušić odlučio je svoje znanje i iskustvo podijeliti u knjizi ''Stvoreni za kretanje''. Na što jednostavniji i praktičniji način. U uvodu je naznačena važnost svih pet stupova funkcionalnosti i dugovječnosti, a poglavlja donose mnogo praktičnih vježbi i programa koji se odmah možete isprobati.

Tomislav Dolušić je profesor kineziologije, profesionalni sportaš i trener s iskustvom na području fitnessa i zdravlja, kreator i osnivač Hard body sustava treninga i franšize te Master Coach, kreator i osnivač Born2Flow sustava treninga, osnivač i vlasnik Hard body Premium Dream gyma Sopot u Zagrebu, osnivač i ravnatelj Fitnes Učilišta Ostvari san.

Knjiga „Stvoreni za kretanje“ govori o tome kako postati zdraviji, funkcionalniji i dugovječniji. Majka Priroda nije nas kreirala tako da budemo nepokretni, pretili i ovisni o lijekovima. Upravo suprotno. Stvoreni smo da budemo zdravi, funkcionalni i dugovječni. Stvoreni smo za kretanje, kaže autor.

Prema Dolušiću postoji 5 glavnih čimbenika koji čine tajnu zdravlja, funkcionalnosti i dugovječnosti: ➝ pravilno disanje ➝ kretanje ➝ zdrava prehrana ➝ oporavak ➝ boravak u prirodi. Naglasak je u ovoj knjizi na disanju i pokretu, to jest funkcionalnom treningu, kroz sustave funkcionalnog treninga koje je autor u zadnjih desetak godina kreirao.

U poglavlju disanje objašnjava osnovna načela i vježbe svjesnog pravilnog disanja, s posebnim poglavljima 2 vodeća svjetska sustava disanja Oxygen Advantage i Wim Hof Method. Tim i drugim vježbama i sustavima disanja se bavi zadnjih 8 godina, a zadnje 3 godine radi radionice disanja kroz svoj sustav disanja Breathe2flow, kao jednodnevne radionice disanja u Zagrebu i drugim gradovima, te kao trodnevne radionice i retreatove na Risnjaku u Gorskom kotaru.

U poglavlju o funkcionalnom treningu te u nastavnim poglavljima o Born2flow  i Hard body trening sustavima u knjizi nastoji pojasniti i predočiti kako na prirodan, jednostavan, zdrav i učinkovit način profunkcionirati u vlastitom tijelu, kako biti vitalan i dugovječan. Upućuje čitatelja u vježbe i protokole koje, prema vlastitim potrebama i afinitetima, svatko može jednostavno uključiti u svoju dnevnu rutinu.

Sva poglavlja su povezana, interaktivno, QR kodom s internetskim stranicama te s @Hard body Workout YouTube kanalom na kojem se nalazi 250 + videotreninga, emisija o disanju, vježbi i protokola. Ona su odličan dodatak svemu napisanom te sve skupa čini cjelinu kako bi se što brže i jednostavnije usvojile i prakticirale vježbe i programi. Sav sadržaj, svi programi i vježbe na internetskim stranicama www.hard-body.com.hr i www.born2flow.com, te YouTube kanalu, su besplatni i svima dostupni.

Knjiga sadrži 350 stranica u boji, nudi  veliki broj funkcionalnih vježbi, uz šest kompletnih trening programa s vlastitim tijelom i s girjom, za sve razine. Vježbe su praktične i lako se prate preko laptopa ili mobitela, mogu se izvoditi gdje god poželite, u udobnosti doma, u parku, na plaži… Knjiga također sadrži savjete i planove prehrane za dugovječnost, koje je napisao nutricionist Branimir Dolibašić (www.nutriskop.hr). Tu su i mnoge vježbe disanja, koje su jednostavno objašnjene i prilagođene rekreativcima, kao i vrhunskim sportašima.

Karlovčanka Dijana Čavrak Mutić, Hard body Master trenerica, organizira u subotu 03.06.2023. u 12 sati u Sportskom centru Arena u Karlovcu druženje s autorom i predstavljanje knjige. Promocija je besplatna za sve zainteresirane, autor Tomislav Dolušić će ukratko predstaviti knjigu, nakon čega će se od 13 sati knjiga moći kupiti po promotivnoj cijeni od 20,00 EUR (puna cijena je inače 26,00 EUR).

Od 14 do 18 sati predviđeno je održavanje radionice ''Stvoreni za kretanje – radionica disanja i pokreta''. Polaznici će proći osnovne i napredne tehnike disanja Oxygen Advantage i Wim Hof Method, uz uvodni teorijski dio i puno praktičnih vježbi. U drugom dijelu radionice polaznici će naučiti osnovne i neke napredne vježbe i protokole Born2flow sustava vježbanja, s naglaskom na mobilnost, otključavanju tijela te povezivanja vježbi u Flow. U završnom dijelu radionice polaznici će naučiti  kako praktično primjenjivati i povezati svih 5 tajni zdravlja, funkcionalnosti i dugovječnosti.

Radionica je namijenjena svima, bez obzira na trenutnu dob i kondiciju. Svrha radionice ja da polaznici dobiju praktične alate koje će moći odmah primijeniti, za boljitak svoga zdravlja i funkcionalnosti. Maksimalan broj polaznika je 15, a voditelji radionicesu Tomislav Dolušić autor knjige i osnivač Hard body & Born2flow trening sustava, Marko Vrbljanin Master trener, domaćin radionice Dijana Čavrak Mutić Hard body Master trenerica. Trajanje je 4 sata uz kratku pauzu za kavu i smothie, a cijena iznosi 90,00 eura (promo cijena za uplate do 3 dana prije radionice: 80,00 eura). Više o samoj prijavi pročitajte ovdje.