Inkasator potpisao ugovore u sufinanciranju projekata udruga

Mladi, klimatske promjene i održivo korištenje kopnenih ekosustava fokus ovogodišnjih projektnih prijedloga

VIŠE IZ RUBRIKE

Pomoć udrugama

Gradska tvrtka dodijelila je 19.500 eura za 19 projekata

Inkasator je proveo Javni natječaj za financiranje projekata udruga za 2023. godinu na koji je prijavljeno 50 projekata kroz pet programskih područja: Podrška, promicanje i razvoj sporta za koje je osigurano 10 000 eura, Zaštita potrošača za koje je osigurano 1500 eura, Podrška osobama s invaliditetom za koje je osigurano 3500 eura, Zaštita životinja za koje je osigurano 1500 eura i Očuvanje i zaštita okoliša za koje je osigurano 3000 eura.

Nakon provedenog postupka provjere formalnih uvjeta i evaluacije projektnih prijedloga donesene su odluke o sufinanciranju 19 projekata udruga: kroz PP 1- 4 projekta, kroz PP 2 – 1 projekt, kroz PP 3 - 8 projekata, kroz PP 4 – 2 projekta i kroz PP 5 – 4 projekta.

-Kroz sufinanciranje projekata udruga civilnog društva želimo omogućiti korisnicima, našim građanima nove sadržaje i edukacije iz različitih područja. Udruge civilnog društva u društvenom životu našega grada imaju veliku ulogu i svakodnevnica su u našem radu. Kroz njih se otvaraju i rješavaju brojna pitanja kojih možda ponekad nismo ni svjesni, a značajna su za napredak, razvoj, prije svega za dostojan i kvalitetan život u našem gradu. Stoga smo u 2023. godini odlučili u financiranje dodati još dva programska područja koja su usko vezana i uz našu djelatnost te strateške smjernice razvoja, a to su: zaštita života te očuvanje i zaštita okoliša, uvodno je istaknula direktorica Barberić.

Inkasator je osim novih programskih područja u ovoj godini povećao iznos sredstava za sufinanciranje projektnih prijedloga. U 2022. godini ukupno je raspoređeno 13.200 eura dok je u 2023. godini raspoređeno 19.500 eura.

U ovoj godini fokus projektnih prijedloga bio je: na radu sa mladima, podizanju svijesti i ljudskih kapaciteta u prilagodbi, smanjenu učinaka i ranom upozoravanju na učinke klimatskih promjena, očuvanju, obnovi i održivom korištenju kopnenih ekosustava.

-Svaki volonterski rad je izniman i nema financijsku vrijednost jer volonter odvaja svoje slobodno vrijeme za pomoć drugome. To je poanta poticanja rada udruga. U podršci udrugama ujedinjen je gradski sustav jer jedino takvim putem možemo podržati više projekata, a time i širi krug naših građana, zaključila je Barberić.