Prvi Karlovački

Mladi Karlovčani pozvani na Dijalog s EU-om

17.09.2019

Karlovac

Mladi imaju priliku iskazati svoje stavove prema kojima će se kreirati politike za mlade Europske unije

Udruga “Turbina promjena, kao član Nacionalne radne skupine za provedbu Dijaloga EU-a s mladima, provodi konzultacijsku aktivnost “Dijalog EU-a s mladima @Karlovac”. Tom prilikom mladi će imati priliku iskazati svoje stavove prema kojima će se kreirati politike za mlade Europske unije, razgovarati sa predstavnicima vlasti i upoznati druge proaktivne mlade iz svoje sredine.

Prethodno predsjedavanju Hrvatske Europskim vijećem u 2020. godini, Nacionalna radna skupina, uz Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Mreža mladih Hrvatske te mnoge druge institucije i udruge, provodi konzultacijske aktivnosti Dijaloga u cijeloj Hrvatskoj.

Osim upoznavanja sudionika sa pojmovima Dijaloga i djelovanjem Nacionalne radne skupine, glavni fokus bit će na donošenju zaključaka na temu konzultacijskih pitanja “Mogućnosti mladih u ruralnim sredinama”.

Proces će moderirati član Nacionalne radne skupine, Leo Staković uz pomoć lokalnog koordinatora za provedbu Dijaloga, Filipa Badovinca te mlade facilitatore volontere.

– Iznimno nam je važno da se u aktivnost uključe u najvećem broju mladi te predstavnici mladih kao i predstavnici lokalne i regionalne jedinice samouprave kako bi rezultati bili što relevantniji, a svi doneseni zaključci u dogovoru svih strana. Politike za mlade Europske unije kreiraju se upravo prema rezultatima provedenih aktivnosti Dijaloga i zato je dolazak što većeg broja mladih od velike vrijednosti upravo za njih, poručio je ispred organizatora Leo Staković.

„Dijalog EU-a s mladima @Karlovac“ održat će se u srijedu 18. rujna 2019. s početkom u 18 sati u prostorima Centra za mlade Grabrik u Karlovcu.

Suorganizatori ove konzultacijske aktivnosti su Udruga za poticanje i razvoj kreativnih i socijalnih potencijala djece, mladih i odraslih „Carpe Diem“ te Savjet mladih grada Karlovca, a financijski je potpomognuta putem projekta „Tko te pita? EU pita“ programa Erasmus + i Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.