Zmajski stol u Karlovcu

Mladen Kuka održao u Beču predavanje o životu i radu najvećih hrvatskih istraživača Mirka i Stjepana Seljana

VIŠE IZ RUBRIKE

Gostovanje u Beču

Time je nastavljena odlična suradnja između Zmajskog stola u Karlovcu Družbe "Braća Hrvatskoga Zmaja" i Hrvatske akademske zajednice Austrije

Predavanje o životu i radu najvećih hrvatskih istraživača Mirka i Stjepana Seljana održao je u Beču pročelnik Zmajskog stola u Karlovcu i član Nadzornog odbora Družbe "Braća Hrvatskoga Zmaja" Mladen Kuka Zmaj Abesinski II. Time je nastavljena odlična suradnja između Zmajskog stola u Karlovcu Družbe "Braća Hrvatskoga Zmaja" i Hrvatske akademske zajednice Austrije.

-Velika mi je čast što sam održao predavanje o našim Karlovčanima Mirku i Stjepanu Seljanu na tako eminentnom mjestu i što sam imao priliku kroz djela naših istraživača promovirati  Karlovac kao grad istraživača. Ovo mi nije prvi put da držim predavanje u Hrvatskoj akademskoj zajednici Austrije, gdje sam izuzetno toplo primljen i ponosan sam što sam ove godine primio i odlikovanje od ove eminentne organizacije, rekao je Kuka.

Predavanju je prisustvovao i veliki broj uglednih Hrvata Austrije. Uz pročelnika Zmajskog stola u Karlovcu u  delegaciji su bili i Marijan Kalapurić Zmaj Doborski od Svete Brigite, zmajski pripravnik Ivica Glockner, profesor Mladen Garašić i Tomislav Cvitak ispred CEIK-a "Braća Seljan".