Izbran najmješanac/ka grada Karlovca

Mješanka Maša pobjednica izbora, drugo i treće mjesto osvojili Kani i Rio

VIŠE IZ RUBRIKE

Daj šapu

Uvedene su i četiri nove kategorije pa su nagrađeni miss i mister simpatičnosti i pobjednici superteške i perolake kategorije.

Kujica Maša, vlasnice Milene Sučević pobjednica je današnjeg izbora najmješanca grada Karlovca. U konkurenciji je bilo više od 40 pasa, a po odluci žirija drugo i treće mjesto osvojili su Kani Lare Kosturić i Rio Lucije Lesić.

Vlasnica pobjednice Maše kazala je da je sudjelovala i lani na izboru. O svojoj dvogodišnjoj ljubimici, inače mješanki border collia i bishon havanezera ima samo riječi pohvale.

-Mlada je razigrana, obožava se voziti u autu, na quadu, voli plivati, voli životinje, voli ljude… Super je najbolji pas na svijetu, kazala je Milena, a iako Maša nije prvi pas ljubimac u njezinoj obitelji za nju je poseban jer baš njezin, a ne mamim i tatin.

Na ovogodišnjem izboru organizatori udruga Turbina promjena uveli su i nove kategorije pa „lentu“ Miss simpatičnosti ponijela Lotta Marka Vlainića, Mister simpatičnosti je Don Dorotee Fudurić. Izbran je i pobjednik „superteške kategorije“, a to je Piki Lare Klarić dok je u perolakoj kategoriji pobijedio Max Andrijane Krivdić Radočaj.

Priznanja i pehare pobjednicima uručila je zamjenica gradonačelnika Ivana Fočić.

Organizatori su izuzetno zadovoljni ovogodišnjim odazivom vlasnika pasa mješanaca i kako je rekla Petra Šegulić nije bio nimalo lako odabrati one koji su ponijeli titulu „naj“. Posebno ih veseli što je veći broj pasa koji su danas sudjelovali udomljen iz skloništa u Utininji. Upravo je cilj ove akcije potaknuti ljude da udomljuju pse, a ima i humanitarni karakter jer je kotizacija za sudjelovanje pseća hrana koja se donira Udruzi "Najbolji prijatelj".

Izbor najmješanca je aktivnost u okviru projekta „Daj šapu“, a financijski su ga pomogli Grad Karlovac, tvrtke Čistoća i Inkasator i Karlovačka županija. Izbor se provodi svake godine u listopadu kako bi se simbolično obilježio Svjetski dan životinja ili Svjetski dan zaštite životinja. 4. listopad posvećen je pravima životinja i njihovu blagostanju, s posebnim naglaskom na odnos čovjeka prema ostalim životinjama i važnost svih životinja za život na Zemlji.

-Svake nas godine čeka preteška odluka kod odabira najmješanca jer su svi psi toliko posebni i svaka šapica nosi svoju priču. Nadamo se da naši dragi sudionici i svi koji nas vjerno prate posljednjih osam godina znaju da je kod ove manifestacije ipak fokus na humanitarnim dijelima koje činimo kao sudionici ove predivne priče. Također, nadamo se da su i svjesni koliko su doprinijeli svojim sudjelovanjem i donacijama, iz razloga što su novčanim donacijama i donacijama u obliku hrane prikupljenim u okviru današnjeg Izbora, štićenici Udruge „Najbolji prijatelj“ osigurani u narednim zimskim mjesecima. Ova će se priča zasigurno nastaviti, stoga vas očekujemo u još većem broju i naredne 2024. godine. Ovim putem zahvaljujemo svim medijskim pokroviteljima, financijskim pokroviteljima; Gradu Karlovcu, tvrtkama Inkasator d.o.o. Karlovac i Čistoća d.o.o. Karlovac, Karlovačkoj županiji te svim volonterima, organizatorima i sudionicima, a koji su na bilo koji način sudjelovali i omogućili provedbu ovogodišnjeg Izbora, kazala je Petra Šegulić, voditeljica ureda i direktorica Udruge za lokalni razvoj „Turbina promjena“.