Prvi Karlovački

Mirsad Bećirović sudjelovao na seminaru u hapkidou

07.07.2019

Sport

Seminar je okupio stotinjak sudionika te majstore hapkidoa iz Švicarske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Slovenije i Austrije, a posebni gosti bili su policajci iz Južne Koreje

Karlovački slijepi majstor borilačkih vještina Mirsad Bećirović i tajnik Sportsko rekreativnog centra Labrador Romija Radočaj Naglić sudjelovali su u subotu u Zagrebu na međunarodnom seminaru u hapkidou u organizaciji Hrvatskog saveza tradicionalnog hapkidoa pod vodstvom grandmastera Drage Barišića. Seminar je okupio stotinjak sudionika te majstore hapkidoa iz Švicarske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Slovenije i Austrije, a posebni gosti bili su policajci iz Južne Koreje. Cilj događaja bio je prije svega druženje, razmjena znanja i iskustva te promocija hapkidoa. Mirsad Bećirović tom prigodom uručio je grandmasteru Dragi Barišiću zahvalnicu ispred Udruge slijepih USKA za poseban doprinos integraciji slijepih osoba kroz sport. Bećirović je zahvalio svim sudionicima, organizatorima, grandmasteru Dragi Barišiću na pozivu te posebno Blanki Jungić na asistenciji tijekom seminara.

-Potrebno je mnogo znanja i vještine kako bi majstori uspjeli prenijeti svoja znanja slijepoj osobi u čemu su oni pritom i uspjeli. Integracija  osoba s invaliditetom kroz sport pokazala se kao ključan čimbenik u podizanju kvalitete življenja te je važno omogućiti im sudjelovanje u svim aspektima života koji nam obogaćuju život, kazao je Bećirović. (b.o.)