Aktivni članovi Sportsko rekreativnog centra Labrador

Mirsad Bećirović i Romija Radočaj Naglić sudjelovali na 2. Međunarodnom seminaru borilačkih vještina

VIŠE IZ RUBRIKE

mirsad i romija

Na seminaru je sudjelovalo više od dvije stotine majstora i praktičara borilačkih vještina iz Hrvatske, Srbije, Švicarske, Bugarske, Slovenije te Bosne i Hercegovine i demonstriralo svoje umijeće.

Predstavnici Sportsko rekreativnog centra Labrador Karlovac majstori borilačkih vještina Mirsad Bećirović i Romija Radočaj Naglić sudjelovali su na 2. Međunarodnom seminaru borilačkih vještina i okruglom stolu u organizaciji strukovne Udruge majstora borilačkih vještina YONG-WON, Hapkido kluba "IPA" Zagreb i Hrvatskog saveza tradicionalnog hapkida u Zagrebu. Na seminaru je sudjelovalo više od dvije stotine majstora i praktičara borilačkih vještina iz Hrvatske, Srbije, Švicarske, Bugarske, Slovenije te Bosne i Hercegovine i demonstriralo svoje umijeće.

-Najvažnija poruka ovakvih seminara jest da se družimo, da izmjenjujemo i prenosimo iskustva, da nam bude lijepo, da poštujemo i cijenimo jedni druge te da učimo ono najvažnije u borilačkim vještinama, a to je bushido, kodeks časti, istaknuo je Drago Barišić, načelnik VIII. Policijske postaje Zagreb – PP Trnje te ujedno predsjednik Hapkido kluba "IPA" Zagreb i Hrvatskog saveza tradicionalnog hapkida.

Seminar na kojem su se uz hapkido, južnokorejsku borilačku vještine, koju često u praksi koristi vojska i policajci, pogodna je i za osobne čuvare, no praktična je i za opću samoobranu, prezentirane i ostale borilačke kategorije kao što su krav maga, aikido, klasični karate, wado ryu jedan od četiri glavna karate stila, kung fu, mat defense, kaisendo, ninjutsu, jujutsu, combat jutsu, wing chun, shizen no ryu, održan je u sportskoj dvorani Prirodoslovne škole "Vladimira Preloga" u Zagrebu. Po završetku seminara održana je i svečana gala večera u Restoranu Šarm koju je uveličao svojom nazočnošću predsjednik Hrvatskog karate saveza Davor Cipek.