Prvi Karlovački

Miris gulaša i ragua od divljači širio se iz TUŠ-a

Autor: Ivica Pilaković

08.04.2022

GALERIJA SLIKA

Danas se iz dvorišta Trgovačko-ugostiteljske škole Karlovac osjetio fini miris gulaša i ragua od divljači. Naime, od 10:00 do 12:00 sati kuhalo se u TUŠ-u, učenici su bili na raspolaganju sa svim posjetiteljima i gostima podijeliti svoje umijeće u pripremanju dva jela od divljači, i to klasičnog gulaša od divljači s okruglicama od kruha te srnećeg ragua s domaćim širokim rezancima. Kod spravljanja jela naglasak je bio na lokalnim namirnicama te sljubljivanju jela i vina lokalnih proizvođača, a ovo događanje je inače dijelom manifestacije Proljeće u Karlovcu u organizaciji Turističke zajednice grada Karlovca.

Na Veliki petak planira se pripremati fišpaprikaš i druga riblja jela. Nakon toga na meniju su fileki. Polako onda odlazi svibanj pa će se tada pripremati kokteli i deserti od jagoda. Za kraj je ostavljen rižoto. Uz gastronomiju nude se i vrhunska karlovačka vina. Hranu  pripremaju učenici pod vodstvom svojih mentora