iz migrantskog kampa u Dugom Dolu

Ministar Božinović obišao policijske službenike na području PU karlovačke koji rade na zaštiti državne granice i suzbijanju nezakonitih migracija

VIŠE IZ RUBRIKE

kamp ima 109 kontejnera

Danas je Privremeni centar za registraciju tražitelja međunarodne zaštite u Dugom Dolu (Krnjak) otvorio vrata medijima, a u njemu se trenutno nalazi 15 migranata koje je policija uhvatila tijekom krijumčarenja.

Danas je potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova RH dr. sc. Davor Božinović obišao policijske službenike na području Policijske uprave karlovačke koji rade na zaštiti državne granice i suzbijanju nezakonitih migracija uz područje granične crte s Bosnom i Hercegovinom.

Medijima je bilo omogućen ulazak i snimanje Privremenog centra za registraciju tražitelja međunarodne zaštite u Dugom Dolu (Krnjak), uz brifing voditelja Centra g. Darka Bratića. Nakon toga su se svi uputili vozilima MUP-a prema državnoj granici (Kordunski Ljeskovac).

Prezentaciju o aktualnom stanju migracija na području PU karlovačke napravili su pomoćnik glavnog ravnatelja policije i načelnik Uprave za granicu Zoran Ničeno i pomoćnik glavnog ravnatelja policije i načelnik Uprave kriminalističke policije Antonio Gerovac, a također je organizirana i prezentacija rada policijskih službenika i tehničke opreme u zaštiti državne granice

Nakon prezentacije izjavu za medije dao je potpredsjednika Vlade i ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića. Uskoro možete pročitati više o samom Centru, prezentaciji i porukama ministra na portalu Karlovački.