Prezentirano je poslovanje, proizvodi i potencijal tvrtke HS Produkt

Ministar Anušić u HS Produktu: Kvalitetom rada vaša tvrtka dosegla je vrh svjetskog tržišta

VIŠE IZ RUBRIKE

Izvrsnost proizvoda

Kvalitetna suradnja nastavit će se i dalje

Potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane Ivan Anušić i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general-pukovnik Tihomir Kundid sa suradnicima posjetili su karlovačku tvrtku za proizvodnju oružja HS Produkt.

Sastanku su uz predstavnike Ministarstva obrane i Oružanih snaga RH nazočili vlasnici tvrtke Marko Vuković i Ivan Žabčić, predsjednik Uprave Željko Pavlin, predsjednik Nadzornog odbora Nedjeljko Strikić, članovi Uprave HS Produkta te karlovačka županica Martina Furdek Hajdin i gradonačelnik Damir Mandić.

Ministru obrane i načelniku Glavnog stožera prezentirano je poslovanje, proizvodi i potencijal tvrtke HS Produkt. Tijekom razgledavanja proizvodnih pogona, prezentirani su im i proizvodni procesi. Također, na sastanku su vođeni razgovori o dosadašnjoj i budućoj suradnji. U tom kontekstu, ministar Anušić je izrazio zadovoljstvo dugogodišnjom suradnjom s tvrtkom HS Produkt.

- Radom i kvalitetom vaša tvrtka dosegla je sam vrh svjetskog tržišta. Zbog toga vam čestitam na svim poslovnim uspjesima kojima ste pokazali izvrsnost proizvoda hrvatske obrambene industrije. Vlada Republike Hrvatske, Ministarstvo obrane i Hrvatska vojska podržavat će vas i dalje, kao i sve ostale hrvatske proizvođače obrambene industrije, poručio je ministar Anušić.

Predstavnici HS Produkta zahvalili su Ministarstvu obrane i Oružanim snagama RH na potpori u poslovanju te istaknuli kako vjeruju da će se kvalitetna suradnja nastaviti i dalje.

Podsjetimo, tvrtka HS Produkt poznata je po proizvodnji poluautomatskih pištolja i jurišnih puški VHS koje su u službenoj upotrebi u Hrvatskoj vojsci. Danas je HS Produkt tvornica sa najmodernijim tehnologijama za proizvodnju pješačkog naoružanja te je jedna od tvornica s najvećom proizvodnjom pištolja u svijetu.