Prvi Karlovački

Miljenku Vučiću svjetsko srebro u bacanju kugle na paraatletskom natjecanju u Dubaiu

Autor: Renata Benković

14.11.2019

Sport

Izgubio sam zlato za samo 2 centimetra, ali to ću nadoknaditi na PI u Tokyu slijedeće godine

Miljenko Vučić u bacanju kugle za slijepe osvojio je srebrno odličje na WPA Svjetskom paraatletskom prvenstvu održanom u Dubaiu. Vučić je s novim osobnim rekordom i novim državnim rekordom do srebra došao bacivši kuglu na 14,42 m.

-Prezadovoljan sam ostvarenim rezultatom i osvojenom medaljom. Popravio sam državni rekord za 56 cm iako sam imao pozitivnu tremu prilikom ulaska u samo natjecanje, koje je trajalo preko dva i pol sata, ostvario sam uspjeh svoje sportske karijere. Izgubio sam zlato za samo 2 centimetra, ali to ću nadoknaditi na PI u Tokyu slijedeće godine. Ovaj rezultat će me sigurno još više motivirati za nastavak karijere – izjavio je srebrni Miljenko Vučić iz Ogulina.

Povodom ovog iznimnog sportskog uspjeha Miljenka Vučića danas je ugostio župan Karlovačke županije Damir Jelić.

Biti svjetski viceprvak je velika stvar. Ovim putem čestitam Miljenku na iznimnom uspjehu ali i velikom trudu i odricanju koji su prethodili ovoj medalji. Isto tako zahvaljujem mu što je osvajanjem ovog odličja pridonio promicanju kako grada iz kojeg dolazi, Karlovačke županije a u konačnici i države koju je predstavljao. Siguran sam, kaže Jelić, da Miljenko danas više razmišlja o ona 2 centimetra koja su ga dijelila od zlatne medalje i koji će ga motivirati da već na olimpijadi u Tokiju prebaci i više. Na Miljenkovom primjeru još jednom se je pokazalo da rad uvijek rađa plodovima, a u njegovom slučaju riječ je o zaista velikom broju treninga, pa kad se još uzme u obzir da su njegov klub i trener iz Kutine, to dodatno komplicira cijelu situaciju i vezano za trening, pripreme i financiranje što zahtijeva dodatno odricanje, ali u konačnici i jedno veliko zadovoljstvo kad završi ovakvim uspjehom, zaključio je Jelić.

Vučić je među ostalim istaknuo problem financiranja, obzirom da se zbog trenera vodi kao natjecatelj i član kluba iz Kutine te zbog toga ne dobiva sredstva od Grada i Sportske zajednice grada Ogulina. Da bi se u budućnosti riješilo financiranje i drugih sportaša, a u konkretnom slučaju Vučića, župan Jelić je izjavio da će sugerirati ogulinskom gradonačelniku izmjenu dijela Statuta Sportske zajednice, koji se na to odnosi.

Kao nagradu Karlovačke županije za ovaj vrijedan rezultat župan je Miljenku Vučiću uručio simboličan poklon te bon od 2 tisuće kuna za nabavku sportske opreme.

Prijemu su prisustvovali pročelnica za školstvo i sport Marija Medić, predsjednik i potpredsjednik Sportske zajednice grada Ogulina Željko Tonković i Boris Grgurić. (rb)

Foto:i.č., ipc atlethicdubai

Autor: Renata Benković