Prvi Karlovački

Mihaela Škrtić, Branko Hlade, Antun Protulipac, Martina Gotovac i Antun Furdek najljubazniji su vozači

Autor: Anamarija Radočaj

11.10.2021

Vijesti

Mihaela Škrtić, Branko Hlade, Antun Protulipac, Martina Gotovac i Antun Furdek najljubazniji su vozači na području Duge Rese. Utvrdila je tako peta po redu preventivno edukacijska akcija „Dan ljubaznosti u prometu” tijekom koje se od vozača očekuje da se zaustave ispred pješačkih prijelaza i rukom daju znak pješacima da prijeđu cestom čime aktivno sudjeluju u poznavanju prometne kulture.

Tijekom akcije ukupno je nadzirano 38 vozila, od toga su 33 vozača propustila pješake preko obilježenog pješačkog prijelaza. To je ujedno bila prva faza akcije, druga se odnosila na pregled u operativnim jedinicama gdje je odabrano pet vozača, i posljednja treća faza dodjela je priznanja i nagrada.

 -Uvijek se lijepo naći u društvu ljudi koji su primjer. Nadam se da vidite da se na području grada ulaže u ljepše i sigurnije uređenje. Pred krajem smo projekta uvođenja led javne rasvjete, ne samo zato sto je štednja, nego je i ekološki zdravije, i veća je sigurnost u prometu. Svi smo dio tima koji ovaj grad čini ljepšim, boljim i sigurnijim. Svaka čast na tome što ste primjer građana koji se savjesno ponašaju u prometu. Ova je akcija još vrijednija jer niste znali da se ona provodi, da vas netko prati i snima. Ponašanje u prometu dio je naše svakodnevne kulture, kazao je gradonačelnik Tomislav Boljar.

Načelnik Policijske postaje Duga Resa Dario Horvatić osvrnuo se i na statističke podatke unatrag pet godina, a koji se odnose na nalet vozača na pješaka na obilježenom pješačkom prijelazu.

-Godine 2017. imali smo dvije prometne nesreće od koji je jedan pješak zadobio teške i jedan lake tjelesne ozljede. Godinu nakon, dogodila se jedna prometna nesreća u kojoj je pješak zadobio lake tjelesne ozljede, a 2019. u prometnim nesrećama jedna je osoba smrtno stradala i jedno je dijete zadobilo lake tjelesne ozljede. Protekle godine od teških tjelesnih ozljeda zadobivenih u prometnoj nesreći jedan je pješak preminuo u bolnici. U prvih devet mjeseci ove godine nema prometnih nesreća naleta na pješaka i volio bih da uspijemo spriječiti takve nesreće.

Tajnik Autokluba Duga Resa Damir Ljubić čestitao je vozačima koji su se istaknuli vožnjom i prometnom kulturom.

Autoklub Duga Resa nagradit će izabrane vozače jednogodišnjim članstvom. Želim da i dalje budete primjer ostalim vozačima u prometu.