Prvi Karlovački

Meteorološki „tonemo“ u kasnu jesen – značajnije oborine očekuju se tijekom noći s četvrtka na petak

Autor: Renata Benković

24.11.2021

Karlovac

U nedjelju i ponedjeljak nešto hladnije pa je u gorju moguć snijeg, u nizinama uglavnom kiša, ali uz postupno nižu temperaturu susnježica nije isključena ni u nižem području

Četvrtak nam donosi hladno, mrazno i magleno jutro, a danju većinom oblačno. Ponegdje može pasti koja kap kiše, ali značajniji val oborina dolazi tek kasno navečer i u noći na petak. Jutarnja temperatura malo ispod nule, a dnevna u laganom plusu.

U petak će vrijeme biti oblačno, povremeno s kišom i umjerenim sjeveroistočnim vjetrom. Jutarnja temperatura malo iznad nule, a najviša dnevna između 2 i 5°C. Osim kiše mjestimice može biti i susnježice i snijega, vjerojatnije u gorju, ali nije sasvim isključeno ni u nizinama, piše Kristijan Božarov.

Za vikend ostaje dosta oblaka, a nisu isključene ni povremene oborine.

Subota će možda biti stupanj toplija uz nalete kiše, u gorju može biti i snijega.

U nedjelju i ponedjeljak nešto hladnije pa je u gorju moguć snijeg, u nizinama uglavnom kiša, ali uz postupno nižu temperaturu susnježica nije isključena ni u nižem području.

To su jako granične situacije kad stupanj-dva viša ili niža temperatura može značiti presudnu razliku između kiše i snijega. Tako da budimo spremni na moguća iznenađenja.

Imajte na umu da je već i obavezna zimska oprema koja će dobro doći ako budete putovali, osobito kroz gorski dio Hrvatske.

U utorak bi oborine trebale prestati pa će dan proći uglavnom suho. Možda bude i malo sunca, ali ne svugdje. Ujutro je moguća i magla. Ostat će hladno, ujutro je moguć i mraz

Slično vrijeme se čini i za srijedu. Hladno i maglovito jutro, a danju većinom suho. Temperatura zraka bez veće promjene.