Obilježavanje obljetnice

Memorijalni 3. spust čamcima 110. brigade

VIŠE IZ RUBRIKE

Mrežnicom i Koranom

Iduće godine u planu je spust rijekom Dobrom

Udruga pripadnika 110. brigade ZNG/HV obilježava 28. lipnja 32. obljetnicu osnivanja, a tim su povodom danas je organiziran 3. memorijalni spust čamcima. Sudjelovalo je 20 raftova, odazvali su se predstavnici 20-ak udruga iz Karlovca i županije, ali i iz Krapinsko-zagorske županije te slovenski veterani. Ovogodišnjim spustom organizatori su odlučili spojiti Mrežnicu i Koranupa je spust krenuo Mrežnicom od Male Švarče i završio kod jablanova na Korani. 

Prekrasno iskustvo, prekrasno vrijeme, izvrsno društvo riječi su sudionika. I ovoga puta braniteljima su se pridružili gradonačelnik Damir Mandić i županica Martina Furdek Hajdin, koja je sudjelovala na svim spstovima 110. brigade. Osim što je ovo prilika za druženje i dobru zabavu, i Mandić i Furdek Hajdin pozdravljaju ideju koja ujedno turistički promovira ljepote karlovačkih rijeka.

Namjera je organizatora obuhvatiti sve četiri rijeke. Prve je godine to bila Korana, podsjetio je predsjednik Udruge pripadnika 110. brigade Srđan Fot, lani spust Kupom, a ove godine Mrežnicom i Koranom. Već se rade planovi za idući spust, a Fot kaže da je u planu rijeka Dobra i dodaje da su želju za sudjelovanjem izrazili američki i belgijski ratni veterani.