InPuT Fest Karlovac

Međunarodni lutkarski festival otvara prijave za umjetnike i izvođače

VIŠE IZ RUBRIKE

Umjetnost lutkarstva

Festival predstavlja spoj kulture i edukacije te nudi razne lutkarske izvedbe i događaje na nekoliko lokacija u gradu Karlovcu

Gradsko kazalište Zorin dom s oduševljenjem objavljuje početak prijava za dugo očekivani International Puppet Theatre Festival Karlovac pod imenom – InPuT Festival Karlovac, koji će osvojiti publiku iz cijelog svijeta. Festival, koji slavi umjetnost lutkarstva u svim njezinim raznolikim oblicima, održat će se od 21. do 25.5. u srcu grada Karlovca.

InPuT Festival Karlovac posvećen je promicanju lutkarstva kao svestrane i snažne umjetničke forme. Ove godine pozivaju se svi talentirani lutkari, umjetnici i izvođači iz cijeloga svijeta da podnesu svoje prijave za sudjelovanje.

Festival predstavlja spoj kulture i edukacije te nudi razne lutkarske izvedbe i događaje na nekoliko lokacija u gradu Karlovcu. Festival bi osim lutkarskih predstava nudio i razne izložbe, seminare, okrugle stolove i radionice koje će služiti za edukaciju svih sudionika festivala raznog uzrasta te bi se na taj način dodatno doprinijelo ideji da cijeli grad postane kazališna pozornica za vrijeme trajanja festivala.

-Uzbuđeni smo što možemo otvoriti proces prijave za 3. InPuT Festival Karlovac, rekla je Lucija Prstec Smolčec, organizatorica festivala.

Osnivač festivala, Peđa Gvozdić izjavio je: -Ovaj festival nije samo slavlje lutkarstva; to je slavlje kreativnosti, pripovijedanja i ljudske povezanosti koju lutkarstvo može stvoriti. Radujemo se što ćemo poželjeti dobrodošlicu umjetnicima iz svih krajeva svijeta da podijele svoje jedinstvene perspektive i talente s našom publikom, poručio je Gvozdić

Svi zainteresirani se mogu prijaviti putem mail – a na adresu input.fest.karlovac@gmail.com, a sve informacije o prijavi se mogu pronaći na linku:

http://www.zorin-dom.hr/o_nama/novosti?item=1094

Ključne informacije za umjetnike i izvođače su sljedeće. Rok za prijavu je 15. prosinac 2023. Festival će se održati od 21. do 25. svibnja 2024. u Karlovcu. E-pošta za kontakt za pitanja: input.fest.karlovac@gmail.com