Gradsko kazalište Zorin dom

Karlovac od danas postaje središte Međunarodnog lutkarskog festivala InPuT

VIŠE IZ RUBRIKE

  Svjetsko središte lutkarstva

  Gradsko kazalište Zorin dom u suradnji s Gradom Karlovcem, Karlovačkom županijom i Ministarstvom kulture i medija organizira od 21. do 25. svibnja 2024. godine 3. International Puppet Theatre Festival Karlovac pod imenom – InPuT Festival Karlovac te s veseljem objavljujemo popis sudionika na festivalu.

  Festival je prvi put organiziran 2022. godine te se predstavio kao ključni događaj koji je okupio tisuće posjetitelja. Predstavlja spoj kulture i edukacije te nudi razne lutkarske izvedbe i događaje na nekoliko lokacija u gradu Karlovcu. Pripremite se za bogat program koji vam donosi internacionalni lutkarski festival InPuT Fest Karlovac od 21. do 25. svibnja 2024. Ovaj festival, namijenjen svim uzrastima, predstavlja vam raznolik i uzbudljiv program koji će pretvoriti Karlovac u veliku lutkarsku pozornicu.

  Raznovrsne i zadivljujuće izvedbe prezentirat će:

  Dječje kazalište Branka Mihaljevića iz Osijeka i Gradsko kazalište Požega predstavit će svoju predstavu za djecu ,,Palačinke, pjesmuljak, puž, put i patuljak".

  Gradsko kazalište lutaka Rijeka u koprodukciji s Dječjom kućom umjetnosti, Ljubljana, Slovenija i Kolektivom Ma-Théâ Centra za dječju kreativnost, Tinqueux, Francuska, odigrat će predstavu ,,Oh La La".

  Predstavu ,,Magarac i čarobnjak" donosi Gradsko kazalište lutaka Split, a Kazalište lutaka Zadar izvest će predstavu ,,Riba duginih boja".

  Gradsko kazalište Zorin dom obogatit će program predstavom ,,Veliko pužovanje”.

  Hrvatsko narodno kazalište Ivana pl. Zajca Rijeka izvest će predstavu ,,Kralj Edip", dok će Pozorište za decu i mlade iz Kragujevca odigrati nagrađivanu predstavu „Tihi dečak“.

  Iz Španjolske, renomirani Aboon Teatro stiže s predstavom ,,Baby Esferic", posebno osmišljenu za bebe.

  Zaches Teatro iz Italije donosi priču ,,Pepeljuga", a iz Praga Dominik Migač i Jakub Makysmov predstavljaju Češku s predstavom ,,Prefaby".

  Zanimljive aktivnosti za sve:

  U sklopu festivala organizirat će se okrugli stolovi i brojne radionice za sve uzraste. Ove će godine svojim sudjelovanjem program ponovno obogatiti studenti Akademije za umjetnost i kulturu iz Osijeka.

  Međunarodne suradnje i projekti:

  InPuT je ove godine ponosni domaćin projektne suradnje s festivalima Zlatna iskra, Kragujevac i Festival Internazionale dei Burattini e delle Figure Arrivano dal Mare!, Ravenna. Projekt je potaknuo jedinstvenu suradnju s kazalištem DÍRTZtheater koji dolazi iz Francuske, a za vas će izvesti predstavu triptih pod nazivom ,,Kratke priče”. U sklopu projektne suradnje održat će se i radionica za lutkare.

  Retrospektivna izložba i kreativne radionice:

  Očekujte putovanje kroz bogatu povijest lutkarstva na velikoj retrospektivnoj izložbi Kazališta lutaka Split.

  Program u zatvorenom i na otvorenom:

  Bilo pod vedrim nebom ili u ugodnom ambijentu kazališta te nedavno obnovljenog Kina Edisona, raznolik program InPuT Festa obećavajuća nezaboravno iskustvo za sve ljubitelje lutkarstva svih uzrasta.

  Za više informacija posjetite facebook stranicu:

  https://web.facebook.com/profile.php?id=100082992986087

  ili kontaktirajte input.fest.karlovac@gmail.com .