Stranka umirovljenika Karlovačke županije

Međunarodni dan žena - ravnopravnost se treba nastavi razvijati

VIŠE IZ RUBRIKE

Dan žena - borba za ravnopravnost se nastavlja

Tek za naših je života postalo normalno da se djevojke školuju za sve što žele, da mnoge imaju i zavidne karijere i obitelji, da se, ako to žele i znaju mogu baviti i naukom, umjetnošću, sportom, pa i politikom

Od djetinjstva i mladosti današnjih umirovljenica i umirovljenika ravnopravnost žena je rasla. Tek za naših je života postalo normalno da se djevojke školuju za sve što žele, da mnoge  imaju i zavidne karijere i obitelji, da se, ako to žele i znaju mogu baviti i naukom, umjetnošću, sportom, pa i politikom.

U povodu Međunarodnog dana žena Županijska organizacija Stranke umirovljenika Karlovačke županije čestita svim ženama njihova postignuća, a mlađim generacijama poručujemo da se za ravnopravnost svih u društvu moraju boriti i dalje.  Stranka umirovljenika, kao dio Platforme Umirovljenici zajedno, podsjeća također da se za pravo birati i biti biran trebalo krvavo boriti.

Zato pozivamo žene, djevojke i djevojčice, muškarce, mladiće i dječake, da razmisle i uvide, da su oni odgovorni da se sada i u budućnosti ne bi dogodilo zatiranje ranije stečene ravnopravnosti muškaraca i žena. Ravnopravnost se treba nastavi razvijati. Sve do pune emancipacije svih i jednakog vrednovanja svakog pojedinca za ista postignuća, poručuje Vesna Horvat, predsjednica Županijske organizacije Stranke umirovljenika, dijela Platforme Umirovljenici zajedno.