Prvi Karlovački

Međunarodni dan muzeja – Gradski muzej Karlovac organizirao samostalni besplatni razgled stalnih postava

Autor: Marta Marinović

18.05.2022

Kultura

Na Međunarodni dan muzeja obilježava se danas kada muzeji diljem svijeta skreću pozornost široj javnosti na kulturnu baštinu i ulogu muzeja u njenom komuniciranju. Manifestaciji se priključili su se i Muzeji grada Karlovca koji danas imaju otvorena vrata, a slobodan ulaz za sve posjetitelje.

Djeca i mladi sudjelovali su na radionici “Plesni mozaik” na kojoj su izrađivali mozaik u obliku plesača od motiva i uzoraka koji se mogu vidjeti u stalnom postavu. Također u muzeju organiziramo stručna vodstva po stalnom postavu, ali i po novootvorenoj izložbi karlovačkih kamenih spomenika, prvom karlovačkom lapidariju. Muzej je danas otvoren do 19 sati, a ulaz i svi programi su besplatni. Drugi dio manifestacije odvija se u Starom gradu Dubovcu, gdje je postavljena izložba “The Mith – Priče, pjesme, tajne” koja progovara o slavenskoj mitologiji. Za djecu je organizirana likovna radionica Izrada šešira babe Jage. Na Starom gradu Dubovcu, po starom gradu, kao i na samoj izložbi bit će organizirana stručna vodstva. Ulaz je besplatan, rekla je ravanteljica Muzeja grada Karlovca, Hrvojka Božić

Manifestacija završava večeras u Galeriji Vjekoslav Karas u 19 sati svečanim otvorenjem izložbe 9. hrvatski trijenale akvrela.