Grad Karlovac

Medalje grada Karlovca za KUD Rečica i Nikolu Alića

VIŠE IZ RUBRIKE

Priznanja

Gradonačelnik Damir Mandić uručio Medalje grada Karlovca KUD-u Rečica i Nikoli Aliću

Gradonačelnik Damir Mandić dodijelio je danas u Maloj vijećnici dvije Medalje grada Karlovca. Medalje su primili Kulturno umjetničko društvo Rečica, za očuvanje hrvatske nematerijalne kulturne baštine kroz folklorno stvaralaštvo tijekom stotinu godina djelovanja i Nikola Alić zbog aktivnosti značajnih za očuvanje vrijednosti Domovinskog rata.

-Kulturno umjetničko društvo Rečica dobilo je već Plaketu grada Karlovca, a čini se da će ova medalja zbog brojnih aktivnosti ostati upisana kao spomen na stotu obljetnicu društva, vjerujem da će biti i dvjestota obljetnica, ali nas tada neće biti. Bila je dilema kod Nikole Alića na koji način njega osobno upisati u povijesne knjige grada, ja vjerujem da je ovo prikladan način s obzirom na sve ono što Nikola već godinama radi, prije svega, na očuvanju istine o Domovinskom ratu u Karlovcu, ali i promicanju vrijednosti Domovinskog rata. Vi ste ti koji obilježavate grad Karlovac i zahvaljujem vam se u ime svih Karlovčanki i Karlovčana, rekao je gradonačelnik Damir Mandić.

Ispred Kulturno umjetničkog društva Rečica zahvalio je na priznanju predsjednik Josip Perač.

-Zahvaljujem u ime svih članova KUD-a Rečica na medalji, koju smo dobili u godini kada obilježavamo sto godina djelovanja. Kada idemo na nastupe s ponosom ističemo da smo iz Rečice i grada Karlovca, kazao je Josip Perač.

Nikola Alić član je Udruge veterana satnije Rebels i već godinama vrlo je aktivan i zaslužan je za niz projekata, koje je udruga pokrenula.

-Pokrenuli smo dosta projekata sa željom da širimo istinu o Domovinskom ratu. Brojne udruge uključile su se u naše projekte. Cilj nam je završiti započete projekte i pokrenuti nove. Hvala vam na ovom priznanju, istaknuo je Nikola Alić.