Prvi Karlovački

Medalja gradonačelnika dodijeljena karlovačkim šumarima – kruna je to njihova dugogodišnjeg rada

Autor: Marta Marinović

21.06.2022

Mozaik

Medalja gradonačelnika grada Karlovca dodijeljena je Hrvatskom šumarskom društvu – ogranku Karlovac danas na Zavičajnom odjelu Gradske knjižnice “Ivan Goran Kovačić”. U ime šumara Medalju je primio predsjednik karlovačkog ogranka Hrvatskog šumarskog društva Ivan Grginčić.

-Naš Karlovac izgleda ovako zahvaljujući šumarima i svemu što rade. Vjerujem kako je ovo prva stepenica u javnim priznanjima i da će ih u budućnosti biti još. Posljednjih se godina vidi kontinuiran i kvalitetan rad što je reflektira i na gradski proračun, rekao je gradonačelnik Damir Mandić.

Uz dodjelu Medalje, karlovački su šumari Gradskoj knjižnici darovali tri knjige o povijesti šumarstva na ovom području.

-Ovo je jedan novi vid suradnje. Zahvaljujemo na stručnim i povijesnim monografijama, a koje će biti dio naše zavičajne zbirke koja je srž knjižnice i povijesnog pamćenja grada Karlovca, županije i šireg zavičaja. Donirane monografije bit će značajne u proučavanju šumarstva, a pomoći će i učenicima Šumarsko drvodjeljske škole u edukaciji, rekla je ravnateljica knjižnice Jasmina Milovčić.

Hrvatsko šumarsko društvo – ogranak Karlovac

Jedno je od tri najstarija šumarska društva u Europi, a osnovano je 1846. godine. Karlovački ogranak najbrojnijih među preostalih 19 ogranka, a broji više od 300 članova. Karlovac je kolijevka hrvatskog šumarstva, a Grad Karlovac tu djelatnost podupire od njenih početaka.