Odgovornost je još veća obzirom na kontinuitet, ali ambiciozno vodstvo ide hrabro srcem u nove izazove!

Matija Katić ponovno županijski predsjednik MHDZ-a

VIŠE IZ RUBRIKE

  Održani su unutarstranački izbori u Mladeži Hrvatske demokratske zajednice Karlovačke županije, a dosadašnji županijski predsjednik Mladeži Matija Katić izabran je u novi mandat.

  Matija je za predsjednika Mladeži HDZ-a Karlovačke županije po prvi puta izabran 2018. godine, a na ovogodišnjim izborima, članice i članovi Mladeži su mu po drugi puta ukazali povjerenje. Suradnja sa svim članovima u dosadašnjem sazivu Županijskog odbora Mladeži bila je odlična te se i dalje nada dobroj i produktivnoj suradnji.

  Svoj politički put Matija je započeo prije 13 godina u Temeljnom ogranku Mrežnički Varoš u Dugoj Resi u kojemu je kasnije bio i predsjednik. Trudom i radom ovaj 29-godišnjak kroz svoje političko djelovanje stasao je i gradio sebe. Nakon predsjednika TO Mrežnički Varoš Katić je izabran za predsjednika Mladeži HDZ-a Duga Resa te je od 2017. do 2021. godine bio i član Gradskog vijeća Duge Rese.

  Prije svega, kroz protekli mandat, ali i ovaj koji je tek započeo odgovorno nosi politiku koja utječe na život mladih unutar županije. U proteklom mandatu Mladež Karlovačke županije težila je ka unapređenju  načina djelovanja Mladeži, realizaciji sustava jednakih šansi u kontekstu obrazovanja mladih, pronalaska posla, stambenog pitanja, te osnivanja vlastite obitelji bilo gdje u Karlovačkoj županiji, a sada kada je pred novim vodstvom još jedan mandat i novi izazovi spremni su svojim radom i entuzijazmom okupljati mlade oko načela i vrijednosti stranačke organizacije i zalagati se za glas mladih.

  Katić je 2021. godine izabran za potpredsjednika Županijske skupštine Karlovačke županije što također ističe njegov trud, zalaganje ali i napredak. Zajedno sa suradnicima unaprijedio je način na koji Mladež HDZ-a Karlovačke županije djeluje, a još je važnija činjenica da je Mladež postala akter koji se postavio kao nositelj politika za mlade i njihov predstavnik na političkoj sceni.

  Mladež HDZ-a puno truda i vremena ulaže u razne humanitarne akcije koje imaju za cilj poboljšati kvalitetu života ali i povezati mlade diljem županije.

  Ambiciozni mladi ljudi osnažuju društvo. Mladež HDZ-a Karlovačke županije ima pet gradskih i tri općinske organizacije Mladeži, a to su gradske: MHDZ Karlovac-predsjednica Ana Hajsan, MHDZ Duga Resa-predsjednik Marijo Stipančić, MHDZ Slunj-predsjednica Matea Obajdin, MHDZ Ogulin-predsjednik Filip Cindrić, MHDZ Ozalj-predsjednik Luka Šimunić te općinske organizacije, MHDZ Draganić-predsjednik Sebastijan Bujan, MHDZ Barilović- predsjednik David Stanković, MHDZ Josipdol-predsjednik Davor Gašparović.

  -Želim biti na usluzi našoj zajednici u kojoj sam nedavno osnovao obitelj te sam se odlučio i na gradnju kuće zato što smatram da u Županiji pa i na koncu u cijeloj Hrvatskoj postoji prilika za bolji život – a o tome odlučujemo najviše mi mladi.

  Uz aktivno političko djelovanje, Matija je po obrazovanju prvostupnik inženjer strojarstva zaposlen u privatnom sektoru, a živi u Dugoj Resi. Cilj mu je zalagati se za kvalitetno obrazovanje mladih te stvaranje boljih prilika mladima na tržištu rada jer je upravo to prvi korak ka osamostaljivanju mladih.

  -Osim rješavanja aktualnih problema mladih u novom mandatu stavljam u fokus svog političkog djelovanja teme budućnosti kao što su održivo gospodarenje resursima, klimatske promjene i zaštita prirode. Te teme nažalost nisu u fokusu klasičnih političara jer rješenja ovih problema ne donose rezultate u mandatnom razdoblju zato smatram da su to ključne teme mladih jer ćemo mi doživjeti posljedice svog djelovanja i djelovanja onih prije nas.

  Pozivam sve građane, bez obzira na stranačku pripadnost, da se odazovu na predavanja i radionice koje organiziramo uz pomoć stručnjaka iz različitih područja. Također, volio bi da nam se jave sve zainteresirane osobe željne promjena, s konkretnim prijedlozima te stručnjaci koji mogu uz naše članove odbora pronaći najkvalitetnija rješenja za bolju budućnost cijele naše zajednice govori Katić svjestan kako se uz otvorenost i obuhvaćanje šire slike dolazi do kvalitetnih i trajnih rješenja.