Maškare su novi vladari - preuzele su ključeve Karlovca

VIŠE IZ RUBRIKE

  Karlovačke maškare drugu su godinu za redom preuzele vlast nad gradom. Meštar Leoslavij od Karnevala zajedno sa svojom družinom preuzeo je od gradonačelnika Mandića ključeve i krenuo zvucima bubnjeva ulicama grada do Paviljona Katzler gdje su se predstavili i najavili bogati program koji očekuje Karlovčane.

  -Najveći događaj ovogodišnjeg karnevala, Velika povorka održat će se 15. veljače. Kod Sportske dvorane u 15 sati mogu se priključiti svi zainteresirani, a u 16 sati naši će bubnjari "zatutnjati", a mi ćemo svi zajedno  krenuti putem Radićeve ulice. Cilj našeg putovanja je spomenik Žabi gdje će nas dočekati stručna komisija koja će ocjenjivati prijavljene maske. Ovom prilikom naglašavam da je prijava potrebna isključivo za one maske koje se žele natjecati, svi ostali su i više nego dobrodošli u povorku. Nakon ocjenjivanja krenut ćemo prema Korzu, zatim prema pošti, Veleučilištu i sve do Staroga placa. Pozivam sve da nam se priključe, a maske se mogu prijaviti sve do pola sata prije same povorke, rekao je meštar Leoslavij od Karnevala.

  Na dan povorke maske će se zabaviti na Trgu bana Josipa Jelačića uz bendove Gustafi i Strings, a u subotu 22. veljače u Zorin domu organizirat će se i bal pod maskama koji će svojim zvucima voditi nekadašnji najpoznatiji DJ ovih prostora Branko Obradović - Kina.

  Maškare donose u grad veselje, glazbu, smijeh i šarenilo, a koliko su važne maske, odnosno sami građani pod maskama, istaknula je i direktorica Turističke zajednice Grada Karlovca, Marina Burić.

  -Ovoga ne bi bilo bez angažmana Karlovčana, raznih udruga, volontera, KUD-ova, mjesnih odbora, zaljubljenika u maske ali i Grada Karlovca, koji sve ovo i omogućuje. Posebno je važno za grad što ove godine povorka ide kroz najpoznatiji dio Karlovca - Radićevu ulicu, dodala je Burić.

  Uz velike, gradom će koračati i male maske, osnovnoškolci i predškolci koji mogu prijaviti svoje maske do 17. veljače.

  -Dječja fašnička povorka održat će se u petak 21. veljače. Okupit ćemo se na Trgu bana Josipa Jelačića u 9 i 30 sati, a povorka će krenuti u 10 sati Ulicom kralja Tomislava, zatim Radićevom ulicom, Korzom, Domobranskom ulicom te se zatim vraćamo na Trg. Tamo će uslijediti ples pod maskama i imat ćemo kratki zabavni program, poput nastupa Zorica, karlovačkih bubnjara i mažoretkinja. Na samom kraju imat ćemo zajednički ples svih osnovnoškolaca i predškolaca, istaknula je Jasmina Rendulić iz Društva naša djeca Karlovac.

  Vrhunac fašnika bit će u večernjim satima 25. veljače paljenjem velike slamnate skulpture na rijeci Kupi. (ma)

  foto: i.č.