Prvi Karlovački

“Martinje” u Zorin domu uz Tamburaški orkestar Matice umirovljenika Karlovac i Ivana i Martina Fiolića

06.11.2019

Karlovac

Na koncertu očekujemo prvenstveno publiku srednjih godina, ali i mlađe, kojima će ovo biti dobra prilika da se i na ovaj način upoznaju sa običajima karakterističnim za kontinentalni dio Hrvatske.

„Martinje u Zorin domu“ bit će u Gradskom kazalištu obilježeno cjelovečernjim koncertom Tamburaškog orkestra Matice umirovljenika Karlovca i gostiju, renomiranog zabavljačkog para, Ivana i Martina Fiolića, nekadašnje Hrašćankse čestitatre, a danas poznate televizijske voditelje Fio Showa.

-Veseli nas što smo uspjeli za našu publiku osigurati nastup renomiranih gostiju koji su najpogodniji za ovakav koncert i događaj koji neće biti samo sviranje i pjevanje prigodnih pjesma i napjeva već ćemo kroz program koncerta obraditi i tradicionalne vinske svečanosti, odnosno krštenje mošta u vino. U tome će nam pomoći nekadašnji Hrašćanski čestitari, Ivan i Martin Fiolić. Na koncertu očekujemo prvenstveno publiku srednjih godina, ali i mlađe, kojima će ovo biti dobra prilika da se i na ovaj način upoznaju sa običajima karakterističnim za kontinentalni dio Hrvatske, rekao je najavljujući skorašnji koncert Josip Toth, predsjednik Tamburaškog orkestra Matice umirovljenika Karlovac.

 

 

Umjetnički voditelj orkestra Mihajlo Šepa kaže da je program koncerta podijeljen na dva dijela. U prvom dijelu nastupaju lokalni KUD-ovi i solisti, a drugom djelu će biti prikazana ceremonija krštenja mošta.

 

 

 

-Pored renomiranih lokalnih KUD-ova kao što su KUD Vučjak i Mostanje, u prvom djelu večeri nastupit će i naš solist Ivan Mateša, zatim zvučna imena kao što su Astrid Pavletić, Velimir Cvijanović i Franjo Vrane na harmonici, aranžmane za sve pjesme potpisuje Tomislav Zlatić, a kako se nekad krstio mošt u vino, po proceduri „Križevačkih štatua“ u drugom dijelu koncerta dočarat će otac i sin Fiolić, kaže Šepa.

 

Koncert će se održati u ponedjeljak, na Martinje, 11.11., u 20 sati u Zorin domu. Cijena ulaznice je 20 kuna. (rb)

 

Foto:i.č.