Prvi Karlovački

Martina Furdek Hajdin: Imali smo u vikendu kada se vozio reli veliki porast broja dolazaka gostiju i noćenja

Autor: Branko Obradović

06.05.2021

Sport

Unatoč pandemiji, utrku Svjetskog prvenstva u reliju uz stazu pratilo je sto tisuća ljudi

U Uredu župana Karlovačke županije danas je održana konferencija za novinare na kojoj je tema bila nedavno održana utrka Svjetskog prvenstva u reliju WRC Croatia Rally. Pressici su prisustvovali županica Martina Furdek Hajdin, predsjednik Hrvatskog auto i karting saveza Davorin Štetner, predsjednik Organizacijskog odbora utrke Daniel Šaškin, potpredsjednik Organizacijskog odbora Marin Frčko, tajnik natjecanja Dino Deljkić, ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu i saborska zastupnica Maja Grba Bujević, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Karlovačke županije Perica Vucelić i sudionik utrke iz Karlovačke županije Željko Magličić. Županica Martina Furdek Hajdin zahvalila je organizatorima što su uključili Karlovačku županiju u ovaj veliki sportski događaj.

-Karlovačka županija bila je dva dana domaćin utrke i imala dvije dionice kojima se vozilo. Zahvaljujem organizatorima, koji su danas došli kod nas, što su imali povjerenja i doveli utrku u našu županiju. Pozdravljam vozača relija Željka Magličića, koji je u utrci ponosno branio boje Karlovačke županije. Ovo je bila prilika da pokažemo ljepote Karlovačke županije, ne samo one prirodne, nego i ono što je napravljeno ljudskom rukom, a to su naši stari gradovi. To se odrazilo i na same turističke brojke, samom dolasku i noćenju. Imali smo taj vikend veliki porast, koji je ostvaren u našoj županiji. Prošle godine u te dane u Karlovačkoj županiji bilo je 2.374 dolazaka gostiju, a ove godine zahvaljujući reliju 7.656. Što bi tek bilo da nije bilo korone, kazala je Martina Furdek Hajdin.

Iako se nisu naplaćivale ulaznice i nije se pozivala publika, procjena je da je utrku pratilo uz stazu oko sto tisuća gledatelja. Predsjednik Hrvatskog auto i karting saveza Davorin Štetner istaknuo je da je ovo najveći sportski događaj svih vremena održan u Hrvatskoj.

-Moram reći da dobivamo samo pohvale za organizaciju ovog natjecanja. Po mnogima ovo je do sada najveći sportski događaj održan u Hrvatskoj. Cilj je naravno da i lokalna zajednica ima koristi od utrke, raduje me podatak da je Karlovačka županija imala značajan porast broja dolaska gostiju i noćenja. Zahvaljujem Karlovačkoj županiji na pomoći koju nam je pružila kod organizacije natjecanja, rekao je Štetner.

Predsjednik Organizacijskog odbora Daniel Šaškin također je zahvalio Karlovačkoj županiji na konkretnoj pomoći u organizaciji utrke.

-Zaista smo dobili brojne pohvale i od sudionika i od tvrtki i od svih koji su bili uključeni u ovaj sportski događaj. Svi govore o fantastičnom krajoliku i fantastičnim cestama. Karlovačka županija nam je izuzetno pomogla, jer je pokrila dio troškova. Bila je odlična suradnja sa svim službama, hitnom pomoći, policijom, vatrogascima i ostalima. Utrka je bila sjajna i izuzetno dramatična, bila je to treća najneizvjesnija utrka u povijesti WRC-a. Vjerujem da utrka ostaje u Hrvatskoj i u Karlovačkoj županiji, istaknuo je Daniel Šaškin.

Na konferenciji za novinare organizatori utrke istaknuli su da su pregovori u tijeku i da će najbolji svjetski relijaši i iduće godine voziti u Hrvatskoj i Karlovačkoj županiji. Već je stigla ponuda, ali pregovori su u tijeku.