Prvi Karlovački

Marta Bulhak preuzela vodstvo kompanije Heineken Hrvatska

Autor: Sunčica Laić

29.10.2020

Vijesti

Marta Bulhak vodit će poslovanje u Hrvatskoj s naglaskom na daljnje jačanje odnosa s potrošačima i kupcima te fokusom na rast udjela na tržištu, poručuju iz kompanije Heineken Hrvatska

Heineken je na čelo svoje operativne kompanije u Hrvatskoj imenovao Martu Bulhak. Kako obavještavaju iz navedene kompanije, nova predsjednica Uprave je od listopada na ovoj poziciji zamijenila Odina Goedharta koji se, nakon 25 uspješnih godina provedenih u Heinekenu, odlučio vratiti u Nizozemsku i nastaviti karijeru izvan kompanije.

-Prije dolaska u Heineken Hrvatska, nova predsjednica Uprave Marta Bulhak bila je glavna direktorica za Europe Export i Global Duty Free (EE&GDF) u središnjici Heinekena u Amsterdamu gdje je bila odgovorna za izvoz na području Europe te globalno poslovanje u bescarinskim zonama.

Nakon što se kompaniji i Grupi Zywiec u Poljskoj pridružila 1997. godine te obnašala nekoliko pozicija u različitim funkcijama, uključujući menadžericu riznice i direktoricu Lanca opskrbe pivovare Warka, 2006. godine Marta je imenovana direktoricom Ljudskih resursa Grupe Zywiec.

Šest godina kasnije postaje dio globalnog Heinekenovog tima za ljudske resurse u Amsterdamu gdje je radila na nekoliko pozicija, uključujući i onu više HR direktorice za Europu. Od 2018. godine Marta Bulhak je kao direktorica Heineken EE&GDF unapređivala rast poslovanja na svim tržištima na kojima je Heineken prisutan, ubrzavala digitalni razvoj, razvijala održive poslovne modele te utvrđivala temelje budućeg uspjeha. Posebno je uspješno vodila kompaniju kroz krizu uzrokovanu pandemijom koronavirusa, boreći se s poremećajima na europskom HoReCa tržištu.

Kao predsjednica Uprave, Marta Bulhak vodit će poslovanje u Hrvatskoj s naglaskom na daljnje jačanje odnosa s potrošačima i kupcima te fokusom na rast udjela na tržištu, snažniji portfelj brendova i daljnji razvoj agilnog načina rada, poručuju iz kompanije Heineken.