Prvi Karlovački

Marljivi osnovnoškolci: 33 učenika osvojilo jedno od prva tri mjesta na državnim natjecanjima

Autor: Marta Marinović

20.06.2022

Mozaik

Karlovačkim osnovnoškolcima i njihovim mentorima, koji su tijekom godine sudjelovali i ostvarili zavidne rezultate na državnim natjecanjima, danas je gradonačelnik Damir Mandić uručio nagrade. Nagrade je dobilo 33 učenika i 16 mentora iz OŠ Banija, Braća Seljan, Dubovac, Grabrik, Mahično i Švarča koji su osvojili jedno od prva tri mjesta. Nagrađeni učenici natjecali su se iz GLOBEa, povijesti, LiDrNa, tehničke kulture, informatike, matematike, sigurnosti u prometu, fizike, mladih tehničara te u sportskim natjecanjima kao što su gimnastika, atletika i sportski ples.

-Posebne čestitke pripadaju učenicima i mentorima koji su u Karlovac donijeli Oskare znanja. To je najznačajnija nagrada u obrazovanju koju dodjeljuje Agencija za odgoj i obrazovanje. Oskari znanja stigli su ove godine u OŠ Dubovac i OŠ Grabrik, a s ponosom ih nose Maksim Stanković Šprajc, Josip Ferenčina, Anja Klokočki, Lana Radujković, rekla je pročelnica UO za društvene djelatnosti Draženka Sila Ljubenko.

Trud učenika pohvalio je gradonačelnik Mandić i potaknuo ih je da i dalje nastave sa izuzetnim zalaganjem u obrazovanju:

-Budite ljudi koji znaju, a pritom ne zaboravite biti dobri ljudi. 

Luka Goršić učenik 2. razreda OŠ Braće Seljan bio je najbolji na ovogodišnjem LiDraNu, a prilikom uručenja nagrada recitirao je svoj pobjednički govor.

-Na županijskog razini bilo je teško. Bilo je zabavno glumiti ispred tisuću ljudi, a za to je trebalo uložiti puno truda i vježbanja, kaže i Luka i dodaje kako je svoj monolog pripremao deset dana, a kada odraste želi biti umjetnik.