Prvi Karlovački

Marina Novaković Matanić dobitnica nagrade Ministarstva socijalne skrbi za udomiteljstvo

Autor: Branko Obradović

23.09.2022

Karlovac

Udruga udomitelja Život s osmjehom na čelu s predsjednicom Nevenkom Šoštarić predložila Marinu Novaković Matanić za ovu nagradu

Karlovčanka Marina Novaković Matanić dobitnica je ovogodišnje nagrade Ministarstva rada, mirovinskog sustava i socijalne skrbi za udomiteljstvo. Marina Novaković Matanić pojasnila je o čemu se radi.

-Stigao je mail iz Ministarstva rada, mirovinskog osiguranja i socijalne skrbi da sam ja ovogodišnja dobitnica nagrade za udomiteljstvo. To nije samo moja nagrada, nego zapravo nagrada mojoj cijeloj obitelji, prvenstveno mami i tati, koji su se dugi niz godina bavili udomiteljstvom. Isto tako to je i nagrada našoj Udruzi udomitelja Život s osmjehom, koja me predložila za nagradu, a koja radi na promociji udomiteljstva, naročito na zaštiti djece. Moram zahvaliti i ostalim sudionicima, koji cijelo vrijeme nama kao udomiteljskoj obitelji daju potporu, a to je prije svih Centar za socijalnu skrb sa njihovim timom, a posebno bi izdvojila Marinu Bubaš i Maju Radošević. Zahvala Gradu Karlovcu koji je dao veliku potporu udomiteljstvu. Tako da ova nagrada nije samo moja osobna nagrada, nego svih segmenata i sudionika u ovom cjelokupnom procesu, ali isto tako i nagrada mojim djevojčicama, njih četiri, koje su u mojoj obitelji, kazala je Marina Novaković Matanić.