Prvi Karlovački

Marin Bakić: “Ne zanima me stranačka politika, već politika kao fenomen”

Autor: Branko Obradović

17.06.2020

Kultura

Održana promocija knjige "Pokoreni grad" autora Marina Bakića

Promocija knjige “Pokoreni grad” autora Marina Bakića održana je danas u punoj maloj dvorani Gradskog kazališta Zorin dom. Uz autora, o knjizi su govorili sociolog i politolog Vladimir Lay, predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Hrvoje Zovko i pomoćnik vršitelja dužnosti glavnog urednika “Novo lista” Damir Kundić, a moderator je bio Darko Lisac.

-Riječ je o mojim komentarima objavljivanim od 2008. do travnja 2020. godine, u kojima se uglavnom bavim Karlovcem i time kako je Karlovac posrnuo kao zajednica. Teme su vulgarizacija gradskih medija i pasivizacija privatnih medija kroz posebne ugovore, koje ima gradska uprava s redakcijama za izvještavanje, ni manje ni više, onda omrtvljenje javnosti, društvo nejednakih prilika i sve ono što je vodilo razgradnji Karlovca kao političke zajednice. To je dovelo do toga da jedan čovjek koji realno nije luk ni jeo ni mirisao postane gradonačelnik. Rješenja čak i nudim, iako nije nužno, jer je to jedna ovako demagoška opaska, da kritičar mora nuditi rješenja. Već sama kritika je doprinos, ali  nudim i rješenja za neke stvari, rekao je Bakić.

Marin Bakić istaknuo je da ga ne zanima stranačka politika, već politika kao fenomen i kao okvir u kojem uređujemo naše živote.

-Ja sam na neki način izgrađivan kao biće političko, dakle biće koje je zainteresirano za politiku, ne stranačku, nego politiku kao fenomen, kao okvir u kojem uređujemo naše živote. Tu postoji ta strast i postoji taj novinarski poziv i postoji to neko moje viđenje novinarskog poziva i zajednice kakvu bi ja želio i to me potiče da na tome radim, kazao je Marin Bakić.

U prigodnom programu u sklopu promocije nastupio je sve popularniji karlovački pjevač Bob Milan.

Autor: Branko Obradović