Prvi Karlovački

Marijana Petir predstavila listu kandidata za EU parlament

26.04.2019

Izbori

Hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir, koja na predstojeće izbore za EU parlament izlazi kao nezavisna zastupnica, predstavila je svoju listu kandidata za europske izbore u Hrvatskoj kući „Materina priča“, u Zagrebu.

-Lista koju predvodim na ovim izborima lista je ljudi iz naroda koji su se dokazali svojim radom i primjer su izvrsnosti u područjima kojima sam se najviše posvetila u svome dosadašnjem radu. Podrška koju sam dobila me također obvezuje da i dalje radim na dobrobit hrvatskoga naroda, a budućnost stvaramo zajedno“, rekla je Petir te pozvala sve građane da 26. svibnja izađu na izbore i daju svoju podršku listi broj 21.

Još uvijek aktualna hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir predstavila je ostale kandidate sa svoje liste, a u ime njih, prisutnima su se obratili, Mato Brlošić, dugogodišnji predsjednik Hrvatske poljoprivredne komore, trenutni zamjenik, i Melita Vrbanek, najuzornija hrvatska seoska žena za 2018. godinu.

Marijana je najviše govorila o poljoprivredi, o životu na selu, a ja bih još dodao o zdravom životu na ovim našim područjima. Ja kao poljoprivrednik i čovjek koji se već 25 godina zalaže za poljoprivredne proizvođače, nisam ni na jednoj listi primijetio nekoga poput Petir, koja je gotovo 90% svog rada u Europskom parlamentu posvetila za dobrobit nas poljoprivrednika. Niti jedna lista nije shvatila da europska poljoprivreda, Zajednička poljoprivredna politika i Europska komisija svojim proračunom, koji je oko 37% ukupnog proračuna Unije, izuzetno daje na značenju poljoprivredi i životu na ruralnom prostoru. Ono što je zastupnica već naglasila, nakon ulaska u EU, u Bruxellesu se donosi zakonodavstvo, pogotovo po pitanju poljoprivrede i zato nam je važno da nas Marijana Petir i dalje tamo zastupa, izjavio je Mato Brlošić.

-Sa zadovoljstvom sam prihvatila poziv Marijane Petir da budem na njenoj kandidacijskoj listi jer je Europski parlament mjesto gdje se donose odluke važne za seoske žene a upoznati smo s zalaganjem Petir za seoske žene koja je u tom segmentu polučila uspjehe i želimo da nas nastavi i dalje zastupati. Žene na selu u Hrvatskoj i EU imaju iste probleme, želimo da njih rad bude prepoznat i priznat te da iz toga proisteknu sva adekvatna prava za što se Petir zalaže i u tome ima našu podršku, rekla je Melita Vrbanek iz Ozlja, najuzornija hrvatska seoska žena u prošle godine.

Na početku svog izlaganja Petir je zahvalila svim građankama i građanima Hrvatske koji su u samo 2 dana sa 11.361 potpisom poduprli njezinu kandidaturu kao nezavisne zastupnice u Europskom parlamentu.

Podsjećamo, na prošlim izborima za EU parlament 2014. godine, Marijana Petir osvojila je gotovo 43 000 preferencijalnih glasova, a povjerenje građana opravdala je aktivnim radom i zalaganjem za hrvatsku poljoprivredu, ruralni razvoj, seoski prostor, održivi razvoj i zaštitu općeljudskih vrijednosti.(rb)