Karlovac ne pripada ni meni, ni njemu, ni jednoj stranci Karlovac, pripada Karlovčanima i ne može se privatizirati ljubav prema gradu, komentirao je Mandić Petračićev postupak, koji mu nije želio čestitati na pobjedi

Mandić: Služit ćemo svim Karlovčankama i Karlovčanima, Furdek Hajdin: Sutra je novi radni dan, nastavljamo istim tempom

VIŠE IZ RUBRIKE

  Slavi se u sjedištu HDZ-a, jer su svi kandidati HDZ-a i oni koje su podržali u drugom krugu današnjih izbora pobijedili. Novinarima se večeras prvo obratila Nada Murganić predsjednica Županijske organizacije HDZ-a.

  -Zahvaljujemo svim našim građanima koji su izašli na izbore, posebno onima koji dali glas našim kandidatima i koji su time pokazali povjerenje koje, poznajući kandidate, sigurno nećemo u ove četiri godine iznevjeriti. Imamo županicu, HDZ-ovu kandidatkinju, a sada županicu Martinu Furdek Hajdin. Svakako da smo izuzetno ponosni na gradonačelnika grada Karlovca Damira Mandića. Moram izraziti zadovoljstvo da je u drugom krugu u Josipdolu također pobijedio HDZ-ov kandidat Drago Rudančić i posebne čestitke gradonačelnici Lidiji Bošnjak, nezavisnoj kandidatkinji koja je uz potporu HDZ-a  dobila izvore u gradu Ozlju. Možemo biti zadovoljni Karlovačka županije je opet pod vodstvom Hrvatske demokratske zajednice.

  Novi-stari gradonačelnik Damir Mandić pridružio se zahvali biračima koji su izašli na izbore i onima koje su povjerenje dali HDZ-u.

  -Posebno je važno da smo u ovu kampanju i u prvom i drugom krugu išli zaista otvorenog srca, otvoreno i iskreno prema svim našim sugrađanima. Mogu naglasiti promatrajući taj rezultat od 1.800 glasova razlike, znači puno bolji rezultat nego 2017. godine, da je pobijedila politika projekata i politika sadržaja. Bez obzira koga su naši sugrađani zaokružili ja mogu u svoje ime i ime u HDZ-a naglasiti da ćemo  u naredne četiri godine služiti svim Karlovčankama i Karlovčanima. Nama je Karlovac na prvom mjestu i sve što smo započeli, a nemojmo zabraviti da je milijarda kuna projekata trenutno u provedbi ili pred provedbom, mi ćemo to završiti i naš je cilj da Karlovac u konačnici bude ono što svi želimo, a to je da imamo grad ugodnog življenja, da budemo ponosni na svoj grad, a isto tako da budemo grad koji će postavljati standarde drugim gradovima. Ovo večeras ne želim gledati kao pobjedu i mi idemo dalje i ponizno i ponosno. Ovo povjerenje koje smo zaslužili današnjim izborima mi ćemo to sigurno opravdati naredne četiri godine. Zahvalio bih svima koji su sudjelovali u ovoj političkoj utakmici u Karlovcu. Mislim da smo kao grad pokazali da imamo standard demokracije kojeg znamo čuvati, poručio je Mandić.

  Na novinarsko pitanje da komentira postupak svog protivnika Davora Petračića koji mu nije htio čestitati na pobjedi, Mandić je istaknuo:

  -Meni je stvarno žao što gospodin Petračić ne razumije demokratske procese. Ovo smatram rezultatom politike sadržaja, politike projekata i politike programa. Ne želim komentirati njegov stav. Smatram da sam i u proteklom mandatu, a i u narednom ću sigurno biti točka spajanja i kao gradonačelnik i kao osoba. Karlovac ne pripada ni meni ni njemu, ni jednoj stranci Karlovac, pripada Karlovčanima i ne može se privatizirat ljubav prema gradu. Mislim da bi se on u tom kontekstu mogao malo više razvijati.

  Županica Martina Furdek Hajdin, koja je također zahvalila biračima, a zahvalu je uputila i suradnicima.

  -Hvala i svima koji su pomogli u radu da nakon četiri godine možemo stati pred ljude, ponizno, odgovorno, odlučno i da možemo rezultate svoga rada dati na ocjenu upravo kad su izbori. Zahvaljujem se svim svojim protukandidatima u prvom krugu, jednako tako i Stjepanu Mikulandriću u drugom krugu na jednoj vrlo korektnoj i fer borbi. Prije nekoliko smo se minuta čuli i čestitali jedno drugom. Sutra je novi radni dan i mi nastavljamo raditi onim tempom kojim smo radili i ranije, pozivajući se na zajedništvo. Svima gradonačelnicama, gradonačelnicima, načelnicama i načelnicima želim da nastavimo raditi zajedno da ovo mjesto u srcu naše domovine, naša županija bude  područje  atraktivno, lijepo, poželjno za život i rad. Imamo veliki zalog za naredne četiri godine da ukazano povjerenje ne iznevjerimo, poručila je županica, a posebno je zahvalila i svojoj obitelji na podršci.