Prvi Karlovački

Mandić: Odgovorni smo i pratimo učinak krize na proračun

24.03.2020

Karlovac

U tijeku 33. izvanredna online sjednica karlovačkog Gradskog vijeća

U tijeku je 33. izvanredna sjednica karlovačkog Gradskog vijeća. Sjednica je i za gradske vijećnika, predstavnike medija i sve zainteresirane u online formi kako bi se izbjegao svaki rizik moguće zaraze. Na početku sjednice predsjednik Gradskog vijeća Marija Furač kazao je da su nezavisni vijećnik Davor Petračić te vijećnici SDP-a Dubravko Golubić i Željka Verner podnijeli prijedlog da se od osam predviđenih točaka, maknu s dnevnog reda točke od tri do osam. Gradonačelnik Damir Mandić pojasnio je zašto je bitno da ove točke ostanu na dnevnom redu.

-Preporuka je s nacionalne razine da svi europski projekti nastave s procedurom. Bitno je da ove točke ostanu, jer život ne može stati. Odgovorni smo i pratimo učinak krize na proračun. Točke ne obavezuju da se preuzmu neke obaveze. To su sve tehničke točke i svaka točka vezana je uz nacionalnu razinu, kazao je gradonačelnik Mandić.

Za izmjene u dnevnom redu glasovala su četiri vijećnika, pa prijedlog nije prošao. Dnevni red usvojen je s trinaest glasova, pa je nastavljen rad po predviđenom dnevnom redu. Na dnevnom redu je osam točaka. Između ostalog, na dnevnom redu su odluke o načinu rada Gradskog vijeća za vrijeme trajanja mjera sprečavanja širenja korona virusa i odluka o mjerama za ublažavanja posljedica izazvanih epidemijom na području grada Karlovca. (b.o.)