Domitrović uslijed kampanje za izbore za Europski parlament posegnuo za neistinama i poluinformacijama

Mandić odgovara Mediću i Domitroviću: Nevjerojatna količina neistina, lažnih konstrukcija i omalovažavanja

VIŠE IZ RUBRIKE

Aglomeracija

Ne radi ni o kakvoj brizi za građane, kulturnu baštinu i razvoj grada Karlovca, već zloupotrebi problema s radovima u Zvijezdi

Gradonačelnik Damir Mandić očitova se na izjave Milana Medića, ali i ogulinskog gradonačelnika Dalibora Domitrovića te ga prenosimo u cijelosti.

Vezano za izjave g. Medića i predstavnika Građanske inicijative, od danas je definitivno jasno da se ne radi ni o kakvoj brizi za građane, kulturnu baštinu i razvoj grada Karlovca, već zloupotrebi problema s radovima u Zvijezdi kojima svi svjedočimo .

Nakon što su radovi zaustavljeni 8. ožujka, otvoreno, argumentirano i pisano u svakom trenutku komunicirano je s Inicijativom, predlagani su sastanci na koje se g. Medić nije odazivao, te pojašnjeno da pojedini prijedlozi nisu prihvaćeni jer su protuzakoniti.

Nadam se da će se g. Medić odazvati sastanku koji je dogovoren prije dva dana, a održat će se 13. svibnja u 15 sati u prostorijama ViK-a. Njegove navode o broju oštećenih objekata i visini štete mogu shvatiti kao zlurade i potpuno promašene.

  1. Domitrović je dobrodošao u „tuđe dvorište“ jer Karlovac je otvoren grad, ali je sporno što je iz sitnih politikantskih interesa, uslijed kampanje za izbore za Europski parlament posegnuo za neistinama i poluinformacijama. Kad već spominje 2010. godinu: kako on kao veliki poznavatelj procesa i stručnjak nije uspio riješiti probleme koji su se otvorili oko ogulinskog projekta? Htjeli ili ne htjeli, postupak pripajanja vodnokomunalnih tvrtki je zakonska obveza pa će najvjerojatnije taj posao morati odraditi ViK Karlovac.

Bez obzira na pripajanje, neće građani Karlovačke županije snositi troškove bilo kojih radova i ulaganja u Karlovcu, a g. Domitrović to zna i namjerno širi neistine.

Mi u Karlovcu ne širimo neistine i ne bježimo od stvarnosti. Do sad smo, a i ubuduće ćemo, činiti sve kako bismo riješili probleme s radovima koje nismo očekivali, niti su ih stručnjaci predvidjeli. Svi se suočavamo s otežanim uvjetima življenja i poslovanja u Zvijezdi, svjesni svih uzroka i posljedica zbog kojih je do oštećenja objekata došlo.

Grad je do sad činio sve što je u njegovoj nadležnosti da bismo olakšali stanarima i poduzetnicima u Zvijezdi, čini to sada i nastavit će kako bi Zvijezda bila onakva kakvu svi želimo. I ponavljam: građani i mi smo na istoj strani.

Obveza saniranja i vraćanja objekata u prvobitno stanje nije i neće biti na građanima.  U tijeku je postupak izrade elaborata postojećeg stanja koji će utvrditi sve aktivnosti vezane uz sanaciju objekata.

Pozdravljam sve prijave raznim institucijama poput Europske komisije, Državnog inspektorata i ostalih jer sam duboko uvjeren da se projekt Aglomeracije Karlovac – Duga Resa provodi sukladno svim zakonskim propisima.   

gradonačelnik Damir Mandić