Sastanak Brodarčana s predstavnicima Grada Karlovca

Mandić: "Nijedno rješenje koje ne uključuje zaštitu od poplava Brodaraca nije prihvatljivo"

VIŠE IZ RUBRIKE

Burna rasprava

Hrvatske vode trebaju riješiti zadržavanje vode na cesti

Burna dvosatna rasprava na kojoj nije nedostajalo ni povišenih tonova vodila se večeras na sastanku mještana Brodaraca s predstavnicima Grada Karlovca u Velikoj gradskoj vijećnici vezano uz obranu od poplave u tom naselju i peticiju koju je dio mještana poslao gradonačelniku.

Stanovnici su tako negodovali jer smatraju da se njih ništa ne pita i s njima se ne komunicira, da im nije predstavljeno novo idejno rješenje, smatraju da ima puno nelogičnosti i da se radi o lošim tehničkim rješenjima, nagrđivanju okoliša predviđenim zidom, traže konačno rješenje i dovršenje sustava obrane od poplava i smatraju da je pregradu Brodarci trebalo prvo napraviti, a ne nuditi „palijativna“ rješenja, zanima ih rješavanje problema nakupljanja vode po cesti uslijed kiše jer ne mogu kroz vodu do svojih kuća te neki predlažu i uklanjanje privremenih box barijera…

Gradonačelnik Damir Mandić zaključno je rekao kako se ovdje radi o nečemu o čemu se očito Brodarčani dijele.

-Box barijere su privremeno rješenje, ali te iste barijere su 2018. i 2019. godine spasile Logorište, Malu Švarču i Mostanje. Iz pozicije Gradske uprave očekujem da Hrvatske vode taj tehnički dio zadržavanja vode s ove strane ceste riješe. I s te strane, privremeno rješenje obrane od poplava, odnosno visokih voda, čini mi se da ima svoju logiku. Što god se događalo u Brodarcima, ja prvi i sve nadležne gradske službe će učiniti sve ako bude visoka voda da smo dolje s vama. Ono što mislim da ne treba ni vama, ni nama je da ovdje razgovaramo iz pozicije da smo neprijatelji. Ono što se očito ne slažemo, a mislim da to nije dobro, to je koje je to tehničko rješenje za problem obrane od poplava u Brodarcima. Očito je da će oko toga biti još pitanja. Nijedno rješenje koje ne uključuje zaštitu od poplava Brodaraca, meni kao gradonačelniku nije prihvatljivo, istaknuo je između ostalog Mandić i predložio i da se u dogledno vrijeme održi sastanak manjeg broja predstavnika Brodaraca, nekih pet ljudi s projektantom koji projektira Mjeru 6.

Na sastanku su bili i predstavnici Hrvatskih voda, Goran Milaković, Zoran Marković i Biljana Željeznjak.