Svečana sjednica Gradskog vijeća

Mandić: "Možemo reći da zaista jesmo grad ugodnog življenja"

VIŠE IZ RUBRIKE

Dodijeljena javna priznanja

Nagrada Grada Karlovca pripala je akademskom slikaru Alfredu Krupi, a deset udruga i pojedinaca dobilo je plaketu.

U prepunom Zorin domu danas je održana svečana sjednica Gradskog vijeća.

Na ono što je najviše obilježilo naš grad od prošlog do ovog rođendana osvrnuo se gradonačelnik Damir Mandić.

-Mogu se našaliti na račun, prije svega sebe kao gradonačelnika, pa onda reći da su nas obilježili prašina i šahtovi. Ali činjenica je da smo krenuli zaista u velike obnove u gradu. Činjenica je da napokon možemo bez uvijanja reći da imamo planski kompletnu obnovu Zvijezde, to je ono što pričamo već desetljećima i ono što mi se isto tako čini važno, da sustav obrane od poplava dobiva neke svoje jasne konture i obrise. Nije još gotov, ali ovo što do sada imamo, čini se da je to pravac u kojem trebamo ići, izjavio je između ostalog gradonačelnik Damir Mandić.

Rekao je kako posljednjih godina u Karlovcu svjedočimo jednom projektnom skoku, te otkrio u kom pravcu će se Karlovac razvijati u budućnosti.

-Očekujem narednih godina malo veće korake, a ono što je definitivno pred nama je pokušati iskoristiti što više ovih europskih sredstava koja su na raspolaganju i tu se naravno referiramo na ITU mehanizam gdje smo nositelji Većeg urbanog područja Karlovac. Čini mi se da će narednih godina biti izazovno s jedne strane održati naše gospodarstvo, jer u ovom trenutku očekujemo daljnji razvoj Poduzetničke zone Selce, čini nam se da je ona taj zamašnjak u narednim godinama i osnovno što nas u društvenom planu čeka, to su izgradnja i završetak dva vrtića. Čini nam se da je to ona demografska mjera koja je ključna jer s jedne strane roditelji moraju imati svoj posao, odnosno da mogu planirati svoje radno mjesto, a s druge strane da svako dijete ima svoje mjesto u vrtiću, naglasio je.

Mandić smatra da je grad Karlovac već i sada grad ugodnog življenja.

-Ne treba bježati od određenih problema ni teškoća, nismo to nikada činili, ali držim da ovo sada što imamo u Karlovcu, zaista možemo reći da jesmo grad ugodnog življenja, poručio je Mandić.

Brojnim okupljenim uzvanicima prigodnim riječima obratili su se i predsjednik Gradskog vijeća Marin Svetić, saborska zastupnica i izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora, Nada Murganić, izaslanik predsjednika Vlade i ministar hrvatskih branitelja, Tomo Medved, te županica Martina Furdek Hajdin.

Na svečanoj sjednici dodijeljena su i javna priznanja Grada Karlovca.

Nagrada Grada Karlovca pripala je akademskom slikaru Alfredu Krupi, a Plaketa Grada Karlovca dodijeljena je Udruzi Karlovački tamburaški orkestar, Boži Rupčiću-Bošku, Ženskoj seniorskoj ekipi Odbojkaškog kluba Kelteks Karlovac, Matiji Blaževiću, posthumno, Suzani Šnajdar, Rotary klubu Karlovac, Ivanu Kralju, Udruzi ratnih veterana i pripadnika gardijske postrojbe „Tigrovi“, Lidiji Maček Stanić i Udruzi veterana satnije „Rebels“.

Među uzvanicima bili su i ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković, saborske zastupnice Marija Jelkovac i Maja Grba Bujević, državna tajnica u Ministarstvu regionalnog razvoja, Spomenka Đurić, državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede, Tugomir Majdak, predstavnici vojske, policije, sudstva i brojni drugi.