Prvi Karlovački

Malović o izlasku stranačkog kolege Novaka iz SDP-a: ”Nismo u obdaništu!”

Autor: Ivica Pilaković

29.06.2022

Politika

SDP-ova Dragica Malović u medijskom priopćenju komentirala je objavu dosadašnjeg stranačkog kolege Tomislava Novaka da izlazi iz stranke. Novak je na svom Facebook profilu napisao sljedeće:

”Kao Karlovački gradski vijećnik smatram se dužan obznaniti da od 20.06. 2022. više nisam član SDP-a. Nakon deset godina intenzivnog članstva i rada došao je trenutak u kojem se moje osobne političke ideje i stavovi više ne podudaraju s mišljenjem većine u organizaciji te je po meni istupanje iz organizacije bio jedini logični potez. Svoj mandat nastavljam kao nezavisni vijećnik u nadi da ću u sljedeće tri godine pridonijeti napretku Karlovca te pomoći oporbi da smijeni trenutnu vlast koja već 20 godina sustavno usporava razvoj našeg grada. Pozdrav svim SDP-ovcima i sretno.. It’s been fun..”

Malović je u svojoj reakciji u priopćenju napisala kako se je SDP kakav oni poznaju oduvijek ponosio svojim pluralizmom i različitostima među članovima i kako je svatko od članova mogao i može izreći svoj stav i mišljenje čak i onda kada ono nije na volju većine.

-Žao nam je što se Tomislav tu nije pronašao i što nije mogao prihvatiti da ne moramo svi uvijek misliti jednako, kazala je, jer mi niti ne želimo misliti jednako. Nismo djeca u obdaništu pa da pokupimo svoje kantice i lopatice i plačući odemo kući čim nam se nešto ne sviđa, vrlo je slikovita bila Malović. Odrasli smo ljudi. Naš, sada već bivši, član kaže da će mandat vijećnika u Vijeću zadržati kao nezavisni. Mandat u Gradskom vijeću Grada Karlovca koji je Tomislav Novak osvojio na prošlogodišnjim lokalnim izborima, ispred i jedino kao član SDP-a, nećemo tražiti natrag, jer smo se dosada već navikli da moral i integritet nisu odlika svake osobe koja je našla svoje mjesto u politici, oštra je bila šefica karlovačkog SDP-a i gradska vijećnica Dragica Malović. Bavljenje gradskom politikom je ozbiljan, zahtjevan i nimalo lagan posao koji traži temeljitu pripremu za obradu gradskih tema i nuđenje rješenja, a tu Tomislava nije bilo, kazala je njegova dojučerašnja kolegica iz stranke i za kraj dodala: -Pozdravljamo njegovu novu odlučnost u “doprinosu” napretku Karlovca i „pomoći“ da se smijeni trenutna vlast. Jedino ne znamo tko mu je dosad smetao da radi na tome.