Tinker Labs

Mali genijalci uspješno završili školsku godinu

VIŠE IZ RUBRIKE

Za djecu od 4 do 12 godina

Razne teme kreću od kemijskih reakcija, dinosaura, geometrijskih likova do sunčevog sustava i ljudskog tijela

Prvi polaznici STEAM programa karlovačkog centra Tinker Labs su u prostoru Nikola Tesla Experience centra dobili diplome povodom  uspješnog završetka školske godine.

Radi se o izvanškolskoj aktivnosti u kojoj djeca uzrasta od 4 do 12 godina svakog tjedna aktivno propitkuju svijet oko sebe učeći kroz razne pokuse i izradu maketa i modela pod sloganom „Od igre do strasti, do svrhe“.

Suočeni s izazovima obrazovanja učenika 21. stoljeća, kreirani su izvanškolski tečajevi koji uvode djecu u svijet istraživanja i otkrića. Svaki  nastavni sat osmišljen je oko koncepta ili teme koja zaokuplja djecu zabavom i interaktivnim igrama i aktivnostima.

Cilj je osigurati inspirativan prostor gdje djeca mogu koristiti svoje ruke i um kako bi stvorili i sagradili različite stvari pomoću pravih alata i laboratorijskog pribora. Razne teme kreću od kemijskih reakcija, dinosaura, geometrijskih likova do sunčevog sustava i ljudskog tijela.

Karlovački centar Tinker Labs jedan je od 36 centara u gotovo svim većim gradovima u Hrvatskoj, koji je počeo s radom u rujnu prošle godine i u tom je razdoblju imao 50-tak polaznika. Osim u Hrvatskoj ovaj program počeo se razvijati i u susjednim zemljama.

Agencija za odgoj i obrazovanje tečajevima Tinker Labs dala je pozitivnu stručnu ocjenu, a Ministarstvo znanosti i obrazovanja preporučilo ih je kao izvanškolsku aktivnost za djecu.

Program je dobio i Državnu nagradu tehničke kulture „Faust Vrančić” za popularizaciju znanosti i inovativnog rada te Brand Leader Award za najbrže rastuću HR franšizu u regiji.

Karlovački centar Tinker Labs u svom programu, pored redovnih programa nudi i organizaciju tematskih rođendana, a tijekom ljeta bit će organiziran i tjedni znanstveni kamp u prostoru centra na Mažuranićevoj obali.

Na subotnjoj svečanosti emitirana je radio emisija „Dijete svjetlosti“ koja govori o životu Nikole Tesle, jednog od najvećih svjetskih znanstvenika, koji je najbolji uzor i svjetionik svima onima koji istražuju svoje potencijale, sklonosti i nadarenosti.

Diplome su djeci uručili voditelj karlovačkog centra Tinker Labs Goran Božić i licencirana učiteljica Branka Božić, omiljena nastavnica niza generacija karlovačkih učenika.