Aktualni sat

Malenica: "Kanalizacija u Draškovićevoj u jako je lošem stanju i radovi će biti nužni i u toj ulici"

VIŠE IZ RUBRIKE

  Aglomeracija

  Alenko Ribić, Vijećnik iz DP-a na današnjem aktualcu pitao je kakvi su se to radovi izvodili u Draškovićevoj ulici i koje su daljnje aktivnosti.

  Direktorica tvrtke Vodovod i kanalizacija, Katarina Malenica odgovorila je kako su se zadnjih dva, tri  tjedna odvijali radovi u Draškovićevoj ulici, ali od strane tvrtke Vodovod i kanalizacija.

  -Ispitivala se postojeća kanalizacija, prvo se očistila, zatim se radio CCTV snimak kako bi se prije početka radova na aglomeraciji vidjelo u kakvom je ona stanju.

  Analiza tog snimka kaže da je kanalizacija u Draškovićevoj u jako lošem stanju i glavna cijev i priključci, a znamo svi da je i jako stara što znači da će kroz projekt biti nužni daljnji radovi i u toj ulici, naglasila je Malenica.

  Što se tiče ostalih aktivnosti vezane uz aglomeraciju u Zvijezdi, izjavila je kako je tvrtka ViK dala izraditi elaborat sanacije šest oštećenih objekata u Zvijezdi koji su već  su već završeni.

  -Prvi sljedeći korak je da ćemo pozvati građane Zvijezde i svakom vlasniku reći kakav je daljnji proces vezano za njegovu nekretninu i na koji način će se taj objekt obnavljati, a nakon toga ćemo informirati javnost. Što se tiče vlasnika tih objekata, ponudili smo im plaćanje najamnine drugog prostora, stambenog ili poslovnog kako bi se pronašlo drugo rješenje za te građane i u stalnoj smo komunikaciji s njima, istaknula je između ostalog Malenica.