Prvi Karlovački

Male pacijente Dječjeg odjela povodom svetog Nikole posjetili gradonačelnik i zamjenica župana

Autor: Miloš Milovanović

06.12.2019

Karlovac

Povodom blagdana svetog Nikole danas su djecu koja se liječe na Dječjem odjelu karlovačke bolnice posjetili gradonačelnik Damir Mandić i zamjenica župana Vesna Hajsan Dolinar. Uz darove, djeci su zaželjeli brzo ozdravljenje i povratak kućama. Goste iz Grada i Županije dočekali su zamjenik ravnatelja prim. dr. Vladimir Bauer i  voditeljica Odjela dr. Marija Spajić koja se zahvalila u ime osoblja i malih pacijenata na posjetu i darovima.

Ovaj Odjel doista treba pohvaliti jer rade vrhunski posao s puno pažnje i ljubavi. Jako su dobri dijagnostičari, imala sam na žalost jako česte susrete s liječnicima ovog odjela gdje je liječeno mojih dvoje djece. Sve pohvale, mišljenje je majke gospođe Ive čija je djevojčica Leona u dva- tri navrata liječena baš na ovom Odjelu.

Sveti Nikola unosi puno radosti u srca naše dječice, čak i kada su jako bolesni i njih ti znakovi javne pažnje jako vesele. Još prije dva tjedna djeca smještena na Odjelu su pitala, hoće li doći sveti Nikola. Uvijek moramo misliti što je dobro za našu djecu, a to je onda dobro i za nas sve ostale. Trenutno je na Odjelu sedmero djece; mali su sa svojim mamama, a imamo ih i u dnevnoj bolnici i u dobi su od 0 do 18 godina. Naš Odjel je za Božić i Novu godinu najkrcatiji, ali darovi i svi dobronamjernici koji nam dođu , naravno uvijek su dobrodošli. Prosjek ležanja djece u bolnici je 4,6 dana što nije dugo s obzirom da ima djece koja po svojoj prirodi bolesti moraju ležati duže. Imamo dovoljan broj kreveta za akutne bolesti, 14 kreveta plus jedan za produženo i jedan za palijativno liječenje. Niti jedno malo dijete više u bolnici ne ostaje bez majke što je jako dobro, jer je to jedna dodatna trauma djetetu. Smještaj za dijete i majku dojilju do 6 mjeseci na odjelu je besplatan, do treće godine djeteta plaća se povlašteni iznos od 122 kune dnevno, a uplatom 200 kuna dnevno sve majke mogu biti uz svoju djecu uz puni pansion, kazala je voditeljica Odjela dr. Marija Spajić koja je ovih dana u kategoriji pedijatara još jednom osvojila titulu najdoktora.

Neću raditi ništa drugačije nego do sada, uvijek nastojim dati maksimum od sebe, a mislim da tako rade i svi moji kolegice i kolege. Hvala svima koji su napisali pohvale, trudimo se svi stvarno biti dobri, kratko je prokomentirala dr. Spajić.

Svima u bolnici, a pogotovo vama koji direktno brinete o djeci; prije svega zahvala. Vjerujem da sve ovo što vi radite za djecu i njihove roditelje je ustvari jedan veliki dar i mislim da ste u biti Vi  sveti Nikola, kratko je izjavio gradonačelnik Damir Mandić.

Djeca su ta koja se najviše raduju blagdanu svetog Nikole i darovima, pogotovo dječica u ovoj ustanovi. Želim da im dani u bolnici budu što ugodniji i ljepši, da što prije ozdrave i vrate se svojim kućama. Veliko hvala svim sestrama i liječnicima što se brinu za najmlađe pacijente, poručila je zamjenica župana Vesna Hajsan Dolinar. (m.m.)

Foto: i.č.