Prvi Karlovački

Mala scena za subotu najavljuje Zimski raspust

Autor: Ivica Pilaković

13.12.2021

Kultura

”Zimski raspust” naziv je događanja koje je najavljeno za subotu, 18.12.2021. na Maloj sceni Hrvatskog doma, s početkom u 19:00 sati. U programu nastupaju Neon Lies, Manmachine, Parnepar, Koridor, Rules, i circus&fire show. Uz koncert i cirkus imate priliku pogledati i izložbu strip fanzina „Situacija“ koja je nastala na radionici održanoj u vodstvu Ene Jurov. Fanzin će biti izložen u prostoru Male scene HD.

Evo kako su na Facebook stranici MalaScena HD najavili ovaj poseban događaj i u objavu uključili i legendarne ”labatorce”:

Magla se spustila nad gradom na četiri rijeke, a prvi snijeg je siromašno i sramežljivo dodirnuo tlo. Stanje hibernacije opasno je zaprijetilo karlovačkom kraju, tek tu i tamo praznim ulicama odzvoni koji „kad će neš na sceni?“ ili „kaj se niš ne dela?“. Okrećete se oko sebe, ali ne vidite nikoga. Pomislite da vas je nešto zaškakljalo u uhu.
Da rastjeraju zimsku tišinu i iz ušiju isperu „All I want for christmas is you“, da vatrom osuše ulice koju svaku noć vlažni zrak namoči, na Malu scenu famoznog Hrvatskog doma dolaze panksi, panksice, cirkusanti i cirkusantice. Za one koji ne dođu, labatorci spremaju sačekušu da ih zarobe u napuštenom disku u podrumu Hrvatskog doma i naprave sapun od njih. Tim sapunom prat ćemo jezike i grla skrivenih utvara čiji glasovi zlobno odzvanjaju praznim ulicama Karlovca.

Program se održava uz potporu Zaklade Kultura Nova, Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Grada Karlovca, a ulaz na događanje plaća se 20 kuna. Plakat je dizajnirala Josipa Tadić.

Iz organizacije poručuju kako će s ciljem održavanja sigurnijeg događaja i sa što manjim ograničavanjem broja posjetitelja, ulazak na koncert biti moguć samo uz predočenje Covid putovnice ili PCR testa ili potvrde o preboljenju u zadnjih 6 mjeseci. Također, mole se posjetitelji da tijekom događaja unutar prostora nose maske. Svima koji nemaju maske na ulazu će biti podijeljene, također mole i za poštivanje propisane distance.

Za više informacija posjetite Facebook stranicu ovog eventa.