Prvi Karlovački

Maja Grba-Bujević reagirala na prozivku HUBOL-a: Na raspolaganju sam ravnateljstvu Opće bolnice Karlovac za poslove specijalista anesteziologije i reanimatologije

Autor: Anamarija Radočaj

25.10.2020

Karlovac

Donedavna članica Nacionalnog stožera Maja Grba-Bujević reagirala je na svom Facebook profilu na prozivku HUBOL – a  Hrvatske udruge bolničkih liječnika. Objasnila je što se tijekom spomenute šutnje događa napominjući da su prozivke u ovome trenutku kontraproduktivne te da se zajedno može više. Grba-Bujević je istaknula i da je na raspolaganju Općoj bolnici Karlovac za poslove specijalista anesteziologije i reanimatologije, osobito u vrijeme vikenda i blagdana.

-ZAJEDNO MOŽEMO VIŠE – U ovako teškoj i zahtjevnoj situaciji, prozivati bilo koga je kontraproduktivno, osobito ako se upire prstom u konkretnu osobu, ne imajući pravog uvida u njezin rad. Ako se vratimo samo malo unatrag, vidjet ćemo da zapravo nikad nisam bila po mjeri nekih. Dok je prominirao moj stručni rad i dugogodišnje profesionalno iskustvo upravljanja velikim sustavima, dolazili su prigovori kako sam stranački čovjek i kako me protežira politika. Potpuno nekorektno pokušavalo se difamirati moje stručno znanje. Upravo zato, kao liječnica i političarka, ali prije svega kao odgovoran čovjek, nastavljam svoj rad u svezi pandemije po svome najboljem znanju i savjesti. To činim svakodnevno u brojnim situacijama, tako ću i dalje nastaviti. Ovdje želim spomenuti, činjenica radi, da sam se stavila na raspolaganje ravnateljstvu Opće bolnice Karlovac za poslove specijalista anesteziologije i reanimatologije, osobito u vrijeme vikenda i blagdana. Oni koji me malo bolje poznaju, znaju da su moja obitelj i liječništvo moj životni odabir kojem sam u cijelosti posvećena. Zbog svega gore navedenog, nemam se potrebu promovirati i prikupljati političke poene. Od samog početka epidemije COVID-19 činim sve kako bi oboljeli imali što bolju zdravstvenu skrb, te kako bi zdravstveni radnici imali što bolje uvjete u ovom izvanrednom stanju. Uz čvrsto uvjerenje kako, bez obzira na motivaciju pojedinih kritika i objeda, svi imamo zajedničku želju da što prije izađemo iz epidemije, srdačno Vas pozdravljam, stoji na FB profilu Maje Grba Bujević.

Ravnatelj Opće bolnice Karlovac, Nikša Antica potvrdio je da se Grba-Bujević stavila na raspolaganje karlovačkoj bolnici.

Dajem punu podršku doktorici Grba-Bujević i točno je da se doktorica stavila jos prije mjesec dana na raspolaganje Općoj bolnici Karlovac. Vrijeme je da svi skupa zajedno, bez političkog ili bili kojeg predznaka budemo svi u borbi za očuvanje zdravlja svih naših građanki i građana. Jedino zajedno možemo pobjediti ovu okrutnu pandemiju prije svega poštenim radom i moralno i požrtvovno, što osobno svjedočim da doktorica Grba-Bujević i jest, ali i svi naši kolegice i kolege liječnici, medicinske sestre/tehničari i svo ostalo osoblje. Budimo odgovorni i ponašajmo se svi odgovorno i budimo disciplinirani u ispunjavanju propisa i protokola i odluka Nacionalnog stožera CZ i svih lokalnih stožera CZ. Čuvajmo naše najmilije! Svaki ljudski život nema cijenu, napisao je Antica u komentarima objave na profilu Maje Grba-Bujević.

Foto:Pixell