Prvi Karlovački

U politici je uvijek netko drugi kriv – DP ostao bez kandidata za gradonačelnika

Autor: Ksenija Begović

26.04.2021

Izbori

Martina Stojkić više nije kandidatkinja Domovinskog pokreta za gradonačelnicu Karlovca, obavijestili su iz ove stranke.

Domovinski pokret odlučio je povući kandidaturu svoje kandidatkinje Martine Stojkić za gradonačelnicu grada Karlovca. Naime, gospođa Stojkić je u već nekoliko navrata odustajala od kandidature te time opstruirala rad stranke, a članove i vodstvo dovodila u zabludu. Mi kao stranka smatramo da tako labilna i kolebljiva osoba ne može biti naš kandidat za tako odgovornu funkciju, stoji u priopćenju Dmovinskog pokreta. 

U nastavku napominju da su bili izloženi pritiscima i ucjenama.

Gospođa Stojkić cijelo vrijeme je bila u dosluhu s pojedincima iz HDZ-a što nas ne čudi jer dobro je znano gdje je zaposlena. Nadalje cijelo vrijeme bili smo pod pritiscima, napadima i ucjenama, a vezano za njen status u stranci i mjesto na listama. Gospođi Stojkić želimo puno uspjeha u daljnjem političkom i poslovnom radu, zaključno napominju u priopćenju. 

O povlačenju kandidature očitovala se i Martina Stojkić.

Nažalost, prijeđena je crta političkog popuštanja te je došlo do političkog razlaza.

Priključila sam se Domovinskom pokretu i odlučila se kandidrati za Gradonačelnicu Grada Karlovca ispred DP-a upravo zbog načela i principa koje DP zastupa. Političke promjene moguće su samo ako ih provode oni koji su vjerodostojni.

I dalje stojim iza svega što sam rekla na predstavljanju kandidata i što sam iznijela u svome programu. 

Smatram da je politika časno i odgovorno zanimanje koje prvenstveno treba biti na usluzi građanima te ne želim pristati na ništa manje od toga. Za mene nikada u pitanje nije dolazio kompromis o interesima mojih sugrađana i moga grada.

S obzirom na to da moj obraz nema cijenu i da sam u ovaj proces ušla s nadom da mogu nešto promijeniti, odlučila sam se na ovaj korak jer ne želim  sudjelovati u daljnjem djelovanju podružnice  za korist pojedinaca koji nažalost gledaju samo svoje osobne interese, a ne doprinosu i razvoja grada Karlovca.

Ovim putem želim se ispričati  članovima, simpatizerima, ali i svim građanima grada Karlovca koji su mi iskazali podršku i kojima sam dala nadu da se pravedni i pošteni ljudi, bez ijedne mrlje u poslovnoj i privatnoj karijeri, mogu uključiti u politiku i biti pokretači promjena, ističe Stojkić